İlin sanayisine, teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunlarını tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında, Vali Yardımcısı Aydın Memük, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkan ve temsilcileri, Manisa’da faaliyette gösteren organize sanayi bölgeleri temsilcileri ve ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yılda 2 kez toplanan kurul;  bilim, teknoloji, AR-GE ve inovasyon ekosisteminin sürdürülebilmesi adına bilim ve sanayiyi bir araya getiren iş birliklerinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kurul toplantısında bilimsel ve teknolojik çalışmaların katma değere dönüşmesinin öneminden bahseden Vali Karadeniz “Kamu-sanayi-üniversite işbirliklerimizin güçlendirilmesi, teorik bilgilerin sanayide ürüne dönüştürülmesi ve katma değerin yükseltilmesi İlimizde ki mevcut potansiyeli artırmamızı sağlayacak, bilim ve teknoloji alanında bizleri daha üst seviyeye taşıyacaktır. Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulumuzda bir araya gelerek mevcut sorunlarımızı, bunların çözümlerini ve mevcut fırsatların değerlendirilmesine ilişkin konuları görüşeceğiz” dedi. Vali Karadeniz, sanayisiyle Ülkemizin önemli bir şehri olan Manisa’da sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılacak çalışmaların önemine de vurgu yaparak, bu kapsamda yapılan farklı çalışmaların daha verimli olabilmesi amacıyla ortaklaşa yürütülmesini istedi.

Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında toplanan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulunda; Ege Mobilite Ekosistemi Etkinlikleri (E-Mobilite)’nin 23 Haziran 2022 tarihinde yapılan ilk etkinliğinin değerlendirilmesi ve Ekim Ayı içerisinde yapılacak 4. Düzey SANTEK Toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların belirlenmesi, mobilite araç ve teknolojileri alanında genç istihdamının artırılması için mesleki eğitim ve öğretim alanında yapılması gereken çalışmaların belirlenmesine ilişkin konular görüşüldü. HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar