Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hemşehri Dernekleri Festivali geçtiğimiz hafta 13 Ekim Pazartesi günü festivale katılan derneklerin Festival korteji ile başladı. Pazartesi gecesi Alişan konseri, Salı gecesi Suzan Kardeş, Çarşamba gecesi Taylan Ülger, Perşembe gecesi Volkan Konak ve son gece Toygar Işıklı ile festivalin kapanışı gerçekleşti. Manisa'da festival süresince tüm gün ve gece çok güzel bir hareketlilik yaşandı. Caddeler, sokaklar insanlarla doldu taştı.
Büyükşehir Manisa'ya Festival havası çok yakıştı. Festival sürecince hemşehri dernekleri standlarında yöresel gıdalar, çeşitli ürünler tanıtıldı. Büyükşehir Belediyemizin ‘'Manisa'dayız Manisalıyız'' sloganıyla başlattığı festivalde tüm dernekler kendi renkleri ile tüm Türkiye'ye birlik, beraberlik mesajı verdiler.

***
Büyükşehir Manisa'da önümüzdeki haftada Manisa'mızın tek üniversitesi olan Celal Bayar Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri var. Üniversiteler bulundukları şehre katma değer katan şehrin bacasız fabrikalarıdır. Üniversite ve şehir bütünleşmesi çok önemlidir. Bu bütünleşmeyi sağlayan örnek şehirler arasında artık Manisa'da olmalıdır. Öncelikle öğrenci dostu, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, başarılı, çağdaş, hem idari hem akademik personelin liyakatına önem veren bir üniversite özlemi var hepimizde. Rektörlük yarışındaki 11 adaya gönülden başarılar diliyorum. Rektörlük seçim sürecinin saygılı ve seviyeli bir ortamda geçmesi sonucun üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesi en büyük dileğim.
Sevgi ile kalın...



Nuray ÇEVİRMECİ ile HAYATA DAİR
[email protected]