24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle önceki gün parlamenter sistem sona erdi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Erdoğan daha sonra yeni kabinesini açıkladı.

Kabinede Manisalı olmaları sebebiyle Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan isimleri dikkat çekti. Manisa'ya ve Türkiye'ye faydalı olacak çalışmalar gerçekleştirmeleri beklenen görevlerinde hepsine başarılar diliyorum.

Gözlemlediğim kadarıyla açıklanan kabinede herkesi mutlu eden tek isim Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. İsmi eğitim camiasında büyük bir sevinçle karşılanan Selçuk, daha önce 20 yıl Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinde bulunurken, başta TED Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversite ve özel öğretim kurumunun kuruluşunda görev alan bir isim.

Selçuk'un eleştirilmeyen tek isim olmasının sebebi eğitimin içinden gelen bir profesör olması ve eğitimde ilerici görüşleri savunması sanırım. Umarım beklentiler doğrultusunda eğitim sisteminin daha da iyileştirilmesi yönünde adımlar O'nun bakanlığında atılır.

Yapılan seçimler sonunda Manisa milletvekilleri de belirlendi. Bu isimler arasında Murat Bayburt, Semra Kaplan Kıvırcık ve Tamer Akkal'a dikkat çekeceğim.

Bu seçimin esas kazananı Tamer Akkal oldu kanımca. İyi Parti'nin kurulduğu ilk günden Meral Akşener'in yanında yer alarak listelerde ilk sıraya yerleşti ve milletvekili seçildi.

Kadınlar adına kazanım ise Ak Parti'den seçilen Semra Kaplan Kıvırcık. Siyaset ve iş dünyasına damga vurmuş ayrıca hayırseverliliğiyle bilinen duayen isim Halil Yurtseven'in torunu olan Semra Kaplan Kıvırcık görünümde çok narin bir izlenim yaratsa da varlığı ve hanımefendiliğiyle Manisa'yı Meclis'te çok iyi temsil edecek inanıyorum.

Murat Baybatur. İkinci kez milletvekili seçildi. Manisa'da Ak Parti'nin patronu olan genç ve dinamik isim herkes tarafından seviliyor. Baybatur, daha çok yıllar siyaset hayatına devam edecek gibi görünüyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim; Ak Parti İl Başkanlığı yaptığı sürede birkaç kez partinin düzenlediği organizasyonlarda biraraya geldiğimiz Baybatur'la çok az  görüşsek de, yolumuz Ali Rıza Çevik Ortaokulu'nun yeni okul binası projesiyle bir kez daha kesişti. Projenin onaylanması sürecinde ilgisini esirgemeyen ve müjdeli haberi basın önünde bizzat veren Baybatur'a bu yüzden minnet duyuyorum. Yakın bir zamanda kendisiyle biraraya gelerek teşekkürümü bizzat ifade edeceğim.

Çok tartışmalarla birlikte hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vatanımıza neler getirecek neler götürecek yaşayıp göreceğiz. Ülkemizi daha da ileriye taşıyacak, medeni toplum seviyesinde çağdaş bir Türkiye getirilerinin olması umuduyla hayatın içinde sevgiyle yer alın.