Başkent’te siyaset karışık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ülke gündemini belirleyecek konuma geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı belgeli belgesiz topa tutuyor. Manisa gündemi sessiz sedasız yürürken, bu sessizliği AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur Manisaspor’la bozdu ve gündemi hareketlendirdi. Baybatur, ligden düştü düşecek Grandmedical Manisaspor için Başkan Abdullah Mergen’siz bir yönetimle kulübü nasıl düzlüğe çıkarılır amaçlı bir toplantının önderliğini yaptı. 

  

Taş Fabrika’daki toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekillerimiz Murat Baybatur, Özgür Özel, Erkan Akçay, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, CHP İl Başkanı Halil Tokul, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, OSB Başkanı Sait Türek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter katıldı. 

  

Spor camiasında heyecan yaratan toplantının bir bölümünde ben de bulundum. Pazartesi günkü toplantıyı bana oğlum Gökhan, Söğütaltı Kahvesi’nde Hasan Çoksöyler ile çay içerken haber verdi. Ben de kalktım Taş Fabrika’ya gittim. Ali Filizkan başta olmak üzere Manisaspor medyası oradaydı. Toplantı yapılan bölüme çıktım. OSB Başkanı Sait Türek konuşuyordu. Milletvekili Murat Baybatur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün beni görünce, bu önemli toplantıya beni de dahil etti. 

  

Acil işi çıktığı için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil’in toplantıdan ayrıldığını gördüm. OSB Başkanı Sait Türek o sırada, toplantıya katılanlara yerli otomobil ile ilgili gelişmeleri anlatıyordu. Can kulağı ile dinledim. Başkan Sait Türek’in verdiği bilgiler beni heyecanlandırdı. 

  

Ve toplantı sona erince Murat Baybatur’a “Manisaspor ne oldu?” diye sordum. “Bu konuda açıklama yapılacak mı?” diye ekledim. Baybatur “Süreç devam ediyor” dedi. 

  

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Şehzadeler Belediyesi’ne geçip baş başa kahve içtiler. Oğlum Gökhan’da geldi. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in yanında sosyete dürümcüsü Mehmet ile sohbet ettik. Toplantıda bulunmuştum. Ama Manisaspor ile ilgili ne konuşuldu bilgim yoktu. “Biraz araştırayım” dedim. Ortaya Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in derhal kulüp başkanlığını bırakması için görüşmeler yapıldığını; ikna edilirse, futbol oynamış, Manisaspor’da yöneticilik yapmış rahmetli Dilaver abimin işadamı oğlu Semih Vardarer üzerinde fikir birliğine varıldığı öğrendim. 

  

Gazeteye geldim. Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan ve Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz birlikte oturuyor. Hemen sordular “Ne oldu?” diye. Manisaspor bölümünün konuşulduğu anda toplantıda olmadığımı söyledim. Ve ekledim “Benim bildiğim Abdullah Mergen Manisaspor’u bırakmaz” dedim. Semih Vardarer ile konuştum, “Manisaspor’a başkan oluyor muşsun, benden habersiz?” dedim. Semih Vardarer “Hiçbir şeyden haberim yok. Senden duydum” dedi. Biraz daha araştırma yaptım Abdullah Mergen’in kulübü bırakıp bırakmayacağını öğrenmek için bir kaynağım “24 saatte belli olacak” dedi. İhtimal vermedim. Bu öngörüm, dün yazımı yazana kadar beni haklı çıkardı. Abdullah Mergen’in başkanlığı bırakma diye bir düşüncesinin olmadığını öğrendim. Bu gelişmeler olurken Manisaspor futbol takımı Erzurum’daydı. Kulüp Başkanı Abdullah Mergen’in deplasmana gitmeden önce futbolculara Manisa’da biraz ödeme yaptığını öğrendim. 

  

Sonra oğlum Gökhan, Ali Filizkan ve sosyete dürümcüsü Mehmet ile Erzurum Manisaspor maçını gazetemde izlemeye başladım. Maç 1-1 bitti. Puanı kaleci Göktuğ tek başına aldı dersem abartı yapmış olmam. Takımın orta sahası yoktu. Erzurum, Manisaspor’u topa tuttu. Göktuğ’un bir gol yemesine rağmen son anda atılan golle takım ayakta kaldı ve Manisa’ya bir puanla döndüler. 

  

Dün yazıma başlamadan Hanedan Ahmet Karakaş’la konuştum, “Abdullah Mergen başkanlığı bırakacak mı?” diye. Hanedan Ahmet bu konuda dertli mi dertli. Sorup sorduğuma pişman oldum. “Ben Abdullah’ın akıl hocası değilim. Komşum. Kendisine bırak diyorum. Nasıl götürecek götüremez. Bu takım bu durumda BAL ligine düşer. Manisaspor’un tek kurtuluş yolu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’dür. Başka çözüm yolu göremiyorum. Manisaspor’la ve Abdullah Mergen’le ilgili bütün kesmeler bende kalıyor. Kulübün üyesi bile değilim. Benim yanımda büyük başkan Cengiz Ergün’e laf söyletmem” dedi. Bana sorarsanız kongreye kadar Başkan Abdullah Mergen istifa etmez. Manisaspor ne olur derseniz, Allah yardımcısı olsun. 

ÖMER BAŞKAN AMELİYAT OLDU 

Yazımı bitirdim, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i Grandmedıcal Hastanesi’nde sağlık sorunu nedeniyle küçük bir operasyon geçirdiğini öğrendim. Oğlum Gökhan ve dürümcü Mehmet’le hastaneye koştum. Ahmet Songüler ve ekibi oradaydı. Başkan Çelik’in yanına girdim, sağlık durumu iyiydi. Ama ameliyat bu. Kolay değil. Biraz sancıları olacak. Yanında fazla durmadım ve ayrıldım. Bu arada belediye başkanlığı yapan sevgili dostum Zafer Ünal’ın da sağlık durumunun her geçen iyiye gittiğini öğrendim. Tekrar her ikisine de acil şifalar dilerim.