Gazetem Olay dün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil'in OSB'nin mahkeme kararı ile değişmesi konusunda ortaya attığı iddiayı manşet yaptı. Bu konu günlerce konuşulacak gibi geliyor.
***
Dün Cuma namazında Hatuniye Camii'ndeydim. İbrahim Erken'in kayınvalidesi Vesile Kuşvuran vefat etmişti. Cenaz namazında bulundum. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de İbrahim Erken'e başsağlığında bulundu. Haşim Ağar, Filiz Ağar, Ahmet Erken oğlu Ali Erken yeğeni Onur da oradaydı. Aileye başsağlığı ve sabır dilerim.
TİCARET BORSASI'NDAYDIM
Manisa Ticaret Borsası tarafından ‘Paydaş Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay'da, Manisa Ticaret Borsası'nın vermeyi amaçladığı hizmetlerin, Üyelerinin düşünce ve beklentilerinin de dikkate alınmasıyla planlanması, değişen koşullarda, Manisa Ticaret Borsası'nın faaliyet planlarının, üyelerinin faaliyetlerinin gelişimine yardımcı olacak şekilde belirlenmesi, Manisa Ticaret Borsası'nın üyeleri ve Manisa adına oluşturacağı 2017-2020 Stratejik Planı'na esas teşkil edecek önerilerin alınması amaçlanıyor. Bu toplantıya erken gittim. Başkan Sadık Özkasap ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldim.
Manisa'daki kurum temsilcilerinin ve borsa üyelerinin de katıldığı Çalıştayın sonuçları, pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacak. Hayırlı olsun. İyi sonuçlar çıkacağına eminim.
BÜYÜK BAŞKAN'A TEŞEKKÜRLER YAĞIYOR
Gazeteye geldim. Günlük gazetelere göz gezdirirken haftalık Manisa Büyükşehir Gazetesi'nin manteşine baktım, "Biz böyle hizmet görmedik. Teşekkürler Cengiz Başkan" diyordu. Mahalle muhtarları bugüne kadar büyükşehir başkanı olarak yaptığı hizmetlere teşekkür ediyorlardı. Başkan Ergün gerçekten Manisa'nın 17 ilçesinde çehresini değiştirecek projelere imza atıyor. Eski garajın yerine yapacağı projenin de ihalesinin yapıldığını öğrendim. Hayırlı olsun.
HABER GAZETESİ'NDE DEĞİŞİKLİK
Haşim Ağar ile başladığımız yerel medya heyecanını uzun solukla götürdükten sonra bu sahadan kısa süre önce çekildi. Bu işe en fazla sevinenler Filiz ve Zerrin Ağar oldu. Dün gazetede yazımı yazarken Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nde yönetim kurulu üyesi Zerrin Ağar Olay'a geldi. Sürpriz bir ziyaretti. Esra ve Banu ile birlikte oturduk. Zerrin Ağar "Haber Gazetesi'ne bak ondan sonra konuşalım" dedi. "Allah allah" dedim. Ne oluyor? Haber'in künyesine baktım. Yazı İşleri Müdürü Zerrin Ağar yazıyor. Gülmeye başladık. "Ben sizi bu dertten kurtardım sanıyordum ama durum öyle değil" dedim. Zerrin Ağar durumu anlattı. Rıdvan Körpe'nin görevinden ayrıldığını da bu vesile ile öğrenmiş oldum. Bizim medyada dedikodu çok yapılır. Murat Yalçın'ın da Haber Gazetesi'nde göreve başlayacağına dair kulağımıza gelenleri birinci kanaldan öğrenmek için Murat Yalçın'ı aradım. Murat Yalçın bu konuda herhangi bir görüşmeyi bu ana kadar yapmadığını söyledi. Yalçın, "Bundan sonra ne olur bilemiyorum. Ben İHA için abonelik sözleşmesi için Haber'e gidiyorum" dedi. Durum bundan ibaret.
SELÇUK ÖZDAĞ'LA BERABER OLACAĞIM
AK Parti Manisa Milletvekili FETÖ Darbe Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ'la Pazar günü Saruhan Otel'de kahvaltıda buluşacağım. Televizyon programında ilginç açıklamalarda bulunmuş. Fırsat bulursam bu konuyu kendisinden dinleyeceğim. AK Parti'de İl Başkanı Zülfikar Gürcan görevine devam ediyor. Altıncı hissim, bu çalkantılardan sonra da il başkanlığı görevini Zülfikar Gürcan sürdürecek diyor.