Mübarek Mirac Kandili’ni kutladığım haftada Manisa takımları futbolda tarih yazdı. Önce Turgutlu bir yıl önce düştüğü 3.Lige Belediye Başkanı Turgay Şirin’in desteği ile döndü. Pazar günü Büyükşehir Belediyespor’un maçına gelen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le birlikte kutladık. Sonra Büyükşehir Belediyespor Erbaa’yı yenerek play-off’ta oynama şansını perçinleştirdi. Büyükşehir Belediye’nin bu büyük zaferini Tugay Komutanımız Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte kutladık. Yılmaz Gençoğlu ve Mevlüt Aktan’ın da mutlu sondaki sevinçleri görülmeye değerdi. Tugay Komutanımız futbolu eskiden beri seven bir yapısı olduğunu biliyorum. Önce Akhisar Belediyespor’un Bursa maçına gitmiş, Akhisar’ın muhteşem 5-1’lik galibiyetini izleyerek Büyükşehir maçına gelmişti. Mümin Özkasap Stadyumu’nda herkesin yüzü gülüyordu. Nasıl gülmesin? Bu yıl da boşa geçti dediğimiz anda gizli kahramanların müdahalesi ile Büyükşehir Belediyespor 6 haftalık maratonda imkansızı gerçekleştiriyor. Belediyespor küllerinden doğarak 2.lig umuduna yolculuğa çıkma şansını kullanacaktı. Başkan Cengiz Ergün her daldaki başarıya kendini adamış başkandı. Son anda gelen başarı ve üstüne Fenerbahçe galibiyeti Başkan Cengiz Ergün’ün neşesine neşe kattı .Mesir Şenlikleri haftasına formda girdi.

Süper Lig’de Manisa’yı temsil eden Akhisar Belediyespor da Bursaspor’u rüyasında görse inanamayacağı bir skorla yenerek Süper Lig’de kalma sınırının üzerine çıktı. Bu maçı 1-1’ken seyretmeye başladım. Skor 4-1 olunca bıraktım. 4 gol atan Akhisarspor’un 5-1’lik skorunu tugay komutanımızdan öğrendim. Akhisarspor zaman zaman kendini zora sokuyor ama Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetiminin uyumlu beraberliği sayesinde Süper Lig’de kalıyor.

MANİSASPOR’A ALLAH YARDIM ETTİ

Samsunspor maçında mucize bir galibiyet alan Manisaspor deplasman takımı Denizlispor’u uzatmaların son saniyelerinde Gökhan Sazdağ’ın attığı golle maçı 3-2 kazandı ve puanını 33’e çıkararak rahat nefes aldı. Bir haftadır oğlum Gökhan’a Denizlispor’un deplasmanda ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya çalıştım. Sahasında Urfa’ya 4-2 yenilmesine bakmamasını Samsun maçından daha zor geçeceğini söyledim. Pazartesi günü Has Kebap’ta Tevfik Aslaner ve dürümcü Mehmet ile maç saatini bekliyoruz. Onlar illa maça gel diyorlar. Ben de evde televizyon seyredeceğim diyorum. Gittiğim maçlarda Manisaspor yeniliyor. Bu maç kritik. Manisaspor’un şansını tehlikeye sokmak istemedim. Oğlum Gökhan, Tevfik ve Mehmet maçı 19 Mayıs’ta, ben de evde seyrettim. Dediğim gibi çıktı. Denizli ilk yarı bizden iyi oynadı.İlk golü atmamıza rağmen kalemizde Denizli’nin iki golünü gördük. Devreyi mağlup bitirdik. Devre arasında sinirlerim gergin. Kendi kendime Samsun galibiyetini mahvedecekler diyorum.İkinci yarıda Manisaspor Gökhan Sazdağ değişikliğine kadar maçı kurtaracak havası yoktu. Gökhan girdi. Manisaspor’a beraberlik arama şansı başladı. Bahattin kaçırdıklarını affettirecek beraberlik sayısını kafa ile gerçekleştirince inşallah bir puan alırız diyordum. Denizli yine tehlikeli geliyordu. Kaleci İsmail ve defans hata yapmadı. Uzatmalarda Bahattin kale yerine arkadaşlarına pas verse 3 golü atacağız. Bitti bitecek derken bir duran top daha kazandık. Manisaspor’un son şansı. Yüksek sesle “Yüce Allah’ım Manisaspor’un yanında ol” dedim. Vuruş kullanıldı. Kaleci yumruklayınca bu iş bitti derken Gökhan Sazdağ’ın vuruşu filelerle buluştu. Hani derler ya gerçekleşmesi imkansız mucize o gerçekleşti. Çok güzel oldu. Allah’a ettiğim dua mübarek günlerde Kabul gördü. Manisasporumuz derin bir nefes aldı. Böylece Turgutlu, Akhisar, Büyükşehir Belediyespor ve Manisaspor topluma sevinç yumağına döndürdü. Böyle başarılara hasrettim. Gerçekleştiren takımlara binlerce teşekkürler.