Yıllardır hep böyle olmuştur. Her seçim öncesi milletvekili sıralamaları belli olunca öfke doruğa çıkmıştır. Kimi il, ilçe teşkilatlarında istifalar meydana gelmiştir. Her partide az ve çok homurdanmalar olmuştur. Sonra Yüksek Seçim Kurulu’na verilen milletvekili listeleri ile partiler seçim havasına girmiştir. Sandıktan çıkan sonuçlarda akları karaları belirlemiştir. 

CHP’de Manisa Pazar gecesi başlayan teşkilat homurdanmaları yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Özgür Özel listesini savundu. Kağıt üzerindeki sıralamaya baktığınızda Özgür Özel’e söylenecek laf bulamazsınız. Ancak CHP’nin Manisa milletvekili sıralamasına bakan tecrübeli ve örgütte Özgür Özel’i de seven tabanın sesini iyi bilen dostum “Özgür Özel Ankara’da çok şey öğrenmiş. Akıllı tasfiye böyle yapılır. Ancak 7 Haziran ve 1 Kasım gibi 24 Haziran’dan sonra bir tablo ile karşı karşıya kalınıp kısa sürede başkanlık ve milletvekili seçimleri yenileme yoluna gidilirse ön seçimde Özgür Özel’in CHP’deki halini göreceksiniz” dedi. Ben de “Öfke ile kalkan zararla oturur. Sakin ol” diye öfkesini dindirmeye çalıştım ve dedim ki “Özgür Özel çıkar yanına gelir, herşey biter. Fazla konuşma, yerin kulağı vardır.” CHP’de sular durulmaya başladı bile. 

AK Parti’de milletvekili sıralamalarına kimse ses çıkarmıyorsa durum vahim demektir. Konuşamayan, içine atan seçmen ve partinin teşkilat yöneticileri hesabı sandıkta görmeye hazırlanıyor demektir. Sonucun ne çıkacağı belli olmaz. Pazartesi AK Parti listesinin açıklamasını gazetem Olay’da beklerken yanımda bu partiden milletvekili aday adayı olan ekonomist Hikmet Oray Yalçın, Osman Talu ve dürümcü Mehmet vardı. Listeler açıklanana kadar keyfimiz yerindeydi. Bu kez ekonomist Hismet Oray Yalçın’ın AK Parti Manisa listesinde seçileceği bir sıralamada yer almasını bekliyorduk. Hikmet Oray Yalçın’ı da bu kadar hazırlıklı görmemiştim. Hikmet, ben ve Osman fotoğraflar seçildik. Ne zaman listeyi önüme oğlum Gökhan getirdi. Baktım şaşırdım. Hikmet Oray Yalçın’a verdim. O da baktı. Oğlum Gökhan’a “Oğlum yanlış liste getirmiş olmayasın” dedim. Gökhan, “Yok baba AK Parti Manisa milletvekili listesi bu” dedi. Hikmet Oray Yalçın başta olmak üzere hepimiz üzüldük. Odada büyük bir sessizlik hakimdi. Hepimiz oruçluyduk. Osman Talu bizi aldı. İzmir’e götürdü. Yanımıza AK Parti seçim işlerinden sorumlu Ataman Taydaş’ıda aldık. Tavacı Recep’te orucumuzu açtık. Sonra kendimize geldik. Ataman Taydaş’a “Bu sıralamanın bedelini AK Parti sandıkta ödeyecek. İYİ Parti’nin yolunu iyice açtınız” dedim. Sustu. Bu seçimlerde Cumhur ittifakı partilerinin işi çok zor görünüyor. CHP formda. İYİ Parti ondan fazla formda görülüyor. Sandıktan ne çıkarı bilmek güçleşiyor. Ekonomide dolar aldı başını gidiyor. Durdurmak mümkün değil. Manisa’da ne kadar Cumhur ittifakında durumu iç açıcı görülmüyorsa da ben yine birinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan seçileceğine inanıyorum.