Benim aram sosyal medya ,cep telefonu ve teknolojiyle pek iyi değildir. Ne de olsa yılların gazetecisi olarak bizim zamanımızda bunların hiçbiri yoktu daktilo ile haberlerimizi yazardık. 477. Mesir Macunu Şenlikleri sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin televizyonunun test yayınına geçtiğini duydum. Oğlum Gökhan’a sordum o da bana gösterdi. İlklerin başkanı Cengiz Ergün yine müthiş bir iş başarmış. Mesir sürecinde yapılan canlı yayınlarla hem Bengütürk  kanalından hem de Manisa Büyükşehir Belediyesi web tv ‘den, Manisa Büyükşehir Belediyesi facebook adresinden tüm dünyaya yayın yaptı .

Başkan Cengiz Ergün  Manisa Büyükşehir Belediyesi  web tv ‘nin kurulacağı müjdesini ve hazırlıkların başladığını ilk defa  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamıştı. Açıkçası  bende merak ediyordum nasıl bir şey olacak diye … Özellikle Mesir Şenliği’nde yapılan konserlerin canlı yayınları sırasında oğlum Gökhan’ın söylediğine göre sosyal medya patlamış. Bırakın Türkiye’yi , dünya’nın dört bir yanından özellikle de yurtdışında yaşayan Manisalı’lar tarafından büyük bir beğeni ile izlenmiş Mesir Macunu Festivali etkinlikleri ve özellikle konserler ben oğlumun yalancısıyım inanmayan varsa Manisa Büyükşehir Belediyesi ve başkan Cengiz Ergün’ün  facebook sayfasına girip baksın. Mesir şenliklerinde 850-900 yorum sadece cumartesi gecesi ünlüler geçidi konserinde var  yine bu konseri sadece facebookta  300 bin kişi izlemiş. www.manisawebtv.com-wwwmanisabsbtv.com-www.manisabsb.tv  adreslerinden ise izleyen sayısı toplamda 700 bin kişi bu müthiş rakam bu rakama ulaşmada tabii en büyük etken ünlüler geçidi konseri ve televizyonun başlama zamanlaması bu zamanlama çok iyi denk getirilmiş televizyonun tanınması açısından..

 

Ben Televizyonu merak ettim ertesi gün kalktım belediyeye gittim Basın Danışmanı Cihad Taysi, Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yonca Ekmekçi , TV Sorumlusu Emine Tuncer ile beraber stüdyoyu ve ana kumanda odasını gezdim , çalışanlarla tanıştım. Gerçekten çok güzel  olmuş ve her detay düşünülmüş. Başta Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçenlerin ellerini sağlık