Gaziantepspor kapanıyor, Samsunspor dağılıyor… Manisaspor gibi rakiplerde fokur fokur kaynıyor. Türk futbolunun ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesidir bu tablo. Son 3 yılda 33 milyon TL Spor Toto’dan destek alan Samsunspor’ un bulunduğu hale bakın. 10 Ocak’a kadar 4 milyon TL ödemezse takım dağılacak. Tablolar hep aynı. ‘Bakan’ı olan alıyor parayı, peşinatı verip transferi yapıyor sonra geri kalan paralar ödenmiyor gelsin puan silme cezaları. Dernekler yasası ile kulüpler yönetilmeye devam ederse koca koca kulüpler dağılma noktasına gelmeye devam edecek. Bir an önce kulüpler yasasının çıkması lazım. Yönetimler kendi dönemlerinde ki borçlarla ilgili sorumlu tutulması lazım. Yoksa bir ileri iki geri adım atarak Türk futbolunun geleceğini karatmaya devam ederiz.

MANİSASPOR ’DA DURUM VAHİM

Manisaspor ‘un rakiplerinin durumu ortada. Peki biz nasılız? Hiçte farklı değiliz. Bütün şehrin illallah ettiği bir başkan ve her geçen gün fakirleşen bir Manisaspor. Şuan Manisaspor ’un 6 milyon TL transfer yasağı var. Bu yasak komple Abdullah Mergen dönemine ait. Yani eski yönetimlere suç atılıp gündem değiştirme taktiği tutmaz bu borçta. Mevcut yönetimin eseri diyelim. Yasak kalkar mı? Manisaspor daha da borçlanırsa kalkar. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Yasak kalkamazsa siyah-beyazlıların ligde kalması zor. Yasak kalkarsa Manisaspor daha borçlanacak. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi bir durum. Ama konu dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor. Kulüpler yasası çıkmazsa Samsunspor, Gaziantepspor, Orduspor, Mersin İdmanyurdu, Karşıyaka, Kayseri Erciyespor ve Manisaspor gibi yönetimsel beceriksizlikler yüzünden dağılma noktasına gelen kulüp sayısı artar. Bu yasalar ile futbol kulüpleri en çekici para aklama noktası olur.

ALLAH SABIR VERSİN KOLAY DEĞİL

Biz devre arası krizini futbolculardan beklerken Fatih Hoca daha erken davrandı. Manisaspor ikinci yarı hazırlıklarına Cuma günü başlamasına rağmen genç teknik adam Tarık Almış Spor Tesisleri’ne daha uğramadı. Sağlık problemi falan diyorlar. Bence Fatih Hoca, Abdullah Mergen’in yönetimi altında yaşananları görünce akıl sağlığının sarsıldığını düşünüyorum. Futbolculara yalan söylemeyi, verdiği sözleri tutmamayı gelecek haline getirmiş bir başkanla çalışmak ummadığımız kadar zor olduğunu düşünüyorum. O yüzden Fatih hocayı bekleyen taraftarlara da, Abdullah Mergen ile çalışan Fatih Hocaya da Allah sabır versin.

RÜZGAR NEREYE GÖTÜRÜRSE

Manisaspor ’un yönetimsel becerilerine gelecek olursak! Artık kongreye kadar Abdullah Mergen yönetiminde gidileceği belli. Zaten durum hep böyleydi de umut fakirin ekmeği misali acaba dedik. Yapılan toplantılar, söylenen açıklamalar hadi inşallah dedirtti. Gelinen noktada bir arpa boyu yol alınamadığı gibi Abdullah Mergen yenilmez bir figür olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bu noktaya gelinmesi çok üzücü. Koca şehir ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor. Alay ediyor ve güç gösterisi yapıyor. Artık Manisaspor okyanusun ortasında kalmış rotası olmayan bir gemi. Yelkenler açıldı. Rüzgar nereye götürüse siyah-beyazlılar oraya savrulacak. Allah sonumuzu hayır etsin.