Ata sporu güreşi sevdirmek ve ilgiyi arttırmak amacıyla Yunusemre Belediyesi, 24'ü başpehlivan olmak üzere 250 pehlivanı, er meydanında ağırlayacak. Ramazan Bayramı'nın 2. günü yapılacak olan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali için hazırlıklar tamamlandı.
Yunusemre Belediyesi, Ortaköy Mesire Alanı'nda 6 Temmuz 2016 Çarşamba günü Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali gerçekleştiriyor. Güreş severlerin merakla beklediği festivale yoğun katılımın olması bekleniyor. Güreş festivalinin daha iyi izlenmesi amacıyla alana tribün ve hakem kuleleri hazırlanırken, seyyar tuvaletler monte edildi. Ayrıca festival alanında kurulacak stantlarda hediyelik eşyalar, yiyecek ve meşrubat satışı yapılacak. Güreş alanına giriş, tuvaletler ve otopark ise ücretsiz olacak.
Yuntdağı Güreş Festivali'ne Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali'nin geçen yılki Başpehlivanı Orhan Okulu da katılacak. Güreş festivalinde derece yapan güreşçilere, Güreş Federasyonu'nun belirlediği ödüller verilecek. Ayrıca Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bütün boylardaki Başpehlivanlara sürpriz ödül takdim edecek.
GÜREŞ ALANINA ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK
Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi ve Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş, Yunusemre Belediyesi ekiplerinin festivalin yapılacağı Ortaköy Mesire Alanı'nda temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdiğini kaydetti. Denktaş, Ortaköy yolu boyunca yön tabelaları dikildiğini vurgulayarak, belirli noktalardan ücretsiz olarak ulaşım ile vatandaşların mağdur olmamasının sağlandığını ifade etti. Saat 09.00'da harekete başlayacak olan servis güzergahları da belirlendi.
Birinci servis güzergahı: Alaybey Zabıta, Valilik Önü, Beyaz Fil, Manolya Kavşağı- Garanti Bankası Önü, Sultan Camii Önü, Karaköy, Şeyh Fenari, Moris Şinasi Kavşağı, Lale Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, ETV Önü, My Kolej, ayakkabıcılar sitesi, Tekstilciler Sitesi Kavşağı, TOKİ 2, Göçmen Konutları, Muradiye, Ortaköy
İkinci servis güzergahı: Kültür Sitesi, Manisa Lisesi, Eski Garaj, Barbaros Kavşağı, Yeni Mahalle Hanımlar Lokali, Horozköy viraj, Horozköy Tren İstasyonu, Horozköy Meydanı, Yeni Horozköy Pazar Yeri, Evrenos, Muradiye içi, Muradiye kahveler önü, Ortaköy
Editör: TE Bilişim