Turgutlu Belediyesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle sürdürdüğü Kent Müzesi projesi çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülürken, müzeye yapılan bağışlar her geçen gün artarak devam ediyor. 1874 yıllarına kadar uzanan tarihi malzemeler, vatandaşların sandıklarından çıkarak Kent Müzesi ile geçmişe ışık tutmaya hazırlanıyor.
Turgutlu Kent Müzesi haline dönüştürülecek olan tarihi Üzümcü Konağı'nda restorasyon çalışmalarının ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra müzenin teşhir ve tanzimi ile ilgili uygulama projelerinin hazırlanmasında da sona yaklaşıldı. Proje çalışmalarında işler bir taraftan ilerlemekteyken müzeye şimdiden çok önemli taşınır kültür varlıklarının bağışlandığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Özellikle eski köylerimiz olan yeni mahallelerimizden ciddi bağış alıyoruz. Bunu da sürecin en başından beri tahmin ve umut ediyorduk" dedi.

"TARİHİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VERİLER ORTAYA ÇIKIYOR"
Müze çalışmaları kapsamında proje ekibi ve Prof. Dr. Engin Berber'in araştırmalarının önemli verileri ihtiva ettiğini söyleyen Başkan Şirin, "Araştırmalar neticesinde Turgutlu'nun tarihi ile ilgili çok önemli veriler ortaya çıkıyor. Bu verileri de müzede çeşitli şekillerde yansıtacağız. Bağışlanan taşınır kültür varlıklarının bazıları da bu açıdan önem taşıyor. Örneğin Irlamaz Mahallesi Muhtarlığından bağış olarak alınan 1874 tarihli Steyr tüfek çok muhtemelen işgalci Yunan Ordusu'nun kaçarken terk etmek zorunda kaldığı bir silah. Yine Irlamaz Mahallesi Muhtarlığı tarafından bağışlanan 1950'li yıllara ait olabilecek tek kırma av tüfeği, döneminin özgün niteliklerini yansıtıyor. Bunun yanı sıra son dönemde Sinirli Mahallesi Muhtarlığından üç adet sarkaçlı saat, Çıkrıkçı Mahallesinden de günlük hayatta kullanılan çeşitli materyaller müzemize bağışlandı. Bu anlamda bağışları ile müzemizi zenginleştiren mahalle muhtarlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim