Türk Tabipleri Birliği Manisa Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının ürettiği eserler sergilendi. Resim, fotoğraf ve mozaik çalışmalarının yer aldığı sergide 5 sağlık çalışanının yaklaşık 60 eseri yer aldı. Kurdele kesimi ile açılan sergide konuşan Tabipler Odası Başkanı Derya Pekbayık, sağlık alanında çalışmanın zor olduğunu belirterek "Bizler bilim ve sanata inanan insanlar olarak bu uğurda hem bilim hem sanat alanında çalışmaya devam edeceğiz. Bu faaliyetler, en azından kendi mesleğimizin yoğunluğu ve yoruculuğu arasında biraz nefes aldığımız faaliyetlerdir" dedi.


Manisa Tabip Odası, sağlık çalışanlarının ürettiği yaklaşık 60 eseri Manisalılarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Fuaye salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı. Sergide eserleri yer alan isimler ise, Tabip Odası Başkanı Pratisyen Derya Pekbayık, Patoloji Uzmanı Kamile Kurt, Psikiyatri Uzmanı Hasan Semih Bilgin, Çevre Sağlığı Teknisyeni Metin Kaygısız ve Çocuk Sağlığı Hast.Uzmanı Turhan Topaloğlu.

BİLİM VE SANAT ALANINDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKLER
Sağlık Çalışanlarının Resim-Fotoğraf ve Mozaik Sergisi açılışında konuşan Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, "Tıp eğitimi çok meşakkatli ve zor bir eğitimdir. Sağlık alanında çalışmak isteyen herkes de bunu göze alarak aslında bu işe gönül verir. Her zaman bildiğimiz gerçektir bu. Tıp da bir zanaattır ve biz bu zanaatın uygulayıcılarıyız. Bir söz var Darwin'e atfedilmiştir; ‘Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir, eğer iki kanadını kullanmayı bilirsek kuş uçar ama uçamazsa tavuk haline gelir ve tavuk önlerindeki yemi yerken arkasından yumurtasının alındığını fark edemezler.' Bizler bilim ve sanata inanan insanlar olarak bu uğurda hem bilim hem sanat alanında çalışmaya devam edeceğiz ve bir Fransız filozofun sözüyle bitirmek istiyorum: ‘İnsan kalacağız, bağışlanmazlık pahasına'" şeklinde konuşarak yaklaşık 60 eserin yer aldığı sergide son olarak şunları kaydetti; "Bu bizim için artık geleneksel hale geldi. Her yıl yapıyoruz. Umarım bundan sonra uzun yıllarda devam ederiz. En azından kendi mesleğimizin ve yaptığımız işin yoğunluğu ve yoruculuğu arasında biraz nefes aldığımız alanlarımız yaptığımız faaliyetler." Sergide eserleriyle yer alanlara ise Katılım belgesi takdim edildi.

"KARANLIĞA RAĞMEN BUNLARI YAPABİLMEK BÜYÜK BİR YETENEK"
Sergiye katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise 14 Mart Tıp Bayramı'nın buruk geçtiğini ve aslında uzun süredir de bayram olarak kutlanmadığını vurguladı. Biçer, " Toplumda çok derin bir çürümenin yaşandığı bir ortamda elbette ki kültür ve sanat faaliyetlerinin de zaten yeterli değeri görmesi ve belli bir seviyede olması beklememiz bir hayalperestlik olur. İnsanların artık canının derdinde olduğu karın tokluğunun derdinde olduğu bir ortamda kültür ve sanattan bahsetmek nerdeyse artık hiç yapmadığımız bir şey. Her şeye rağmen içinde bulunduğumuz bütün karanlığa, kör kuyuya rağmen bunları yapabilmek büyük bir yetenek. 14 Martların da bayram havasında, hem hekimlerimizin hem hastalarımızın ve bütün vatandaşlarımızın haklarının korunduğu birinci sınıf kalitede sağlık hizmetinin üretildiği günlerde kutlanması dileğiyle sağlık çalışanların Tıp Bayramını kutluyorum." dedi.


Editör: TE Bilişim