Sanayisi ve tarımıyla ön plana çıkan, ancak bir tarih kenti olmasına rağmen bu özelliğini yeterince kullanamayan Manisa’da yıllardır bir eksiklik olarak hissedilen modern müze konusunda ilk adımlar geçen ocak ayında atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni müzenin inşaatına 29 Ocak 2018 tarihinde başlandı.

Yaklaşık bir yıldır yapımı süren ve 2020’de açılması planlanan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde çalışmaların son durumu havadan görüntülendi. Müzenin kaba inşaatının büyük bölümünün tamamlandığı gözlendi.

MÜZE HAKKINDA

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Yunusemre Belediyesi hizmet binasının arkasındaki 10 bin metrekare alan üzerine yapılacak. Müzenin toplam kapalı alanı 7 bin 600 metrekare, sergi alanı 2 bin 392 metrekare ve depo alanları ise bin 240 metrekare. Yeni müzenin zemin katında mağaza, kafeterya, güvenlik odası, çocuk oyun atölyesi, çok amaçlı salon, geçici ve kalıcı sergi salonları, depo ve sığınak yer alacak. Birinci katta tarihi eserlerinin sergileneceği alan bulunacak. Müzenin maliyeti ise 20 milyon 300 bin lira. Yeni müzenin 2020 Ocak ayı içerisinde Manisa'nın hizmetine sunulması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim