Manisa'da liseyi bitiren ve üniversiteye hazırlanan 17 yaşındaki Mina Gökova, ilk kitabı Düşmüş Melek'in iki hafta önce yayımlanmasının mutluluğunu yaşıyor. Yaklaşık 2 yıldır yazdığını aktaran genç yazar Gökova, yazmaya nasıl başladığını şöyle anlatı: "Bana göre zorlu bir dönemden geçtim. Bu dönemde de içimi yazılara döktüm. Ablam var, onunla çok çok iyi anlaşıyorduk. Ancak ablam okul için yurtdışına gidince kendimi bir boşlukta hissettim. Bunun üzerine içimden geçenleri yazıya dökmeye başladım."
BABAMIN DESTEĞİ BÜYÜK OLDU
Ablasının yurtdışına gitmesiyle başlayan yazılarını babasına gösterdiğini ve babasının çok beğendiğini aktaran Gökova, "Kitap çıkarmak gibi bir düşüncem yoktu. Ancak yazdıklarımı babama gösterince durum değişti. Babam, yazılarımı çok beğendiğini ve internet aracılığıyla paylaşmam gerektiğin söyledi. İlk olarak internet üzerinde amatör yazarların yazılarını paylaştığı bir sitede paylaştım. Daha sonra da kitabın çıktığı Herdem Yayınevi'ne ulaştım. Onlar da beğenince kitap çıktı." ifadelerini kullandı.
BÖLÜM BÖLÜM YAZILDI
İlk etapta amatörce, parça parça yazdığını dile getiren Mina Gökova, kitap çıkarma fikrinin ardından yazılanları birleştirdiğini ve kitap haline getirdiğini söyledi.
KİTAPTA NELER VAR?
Herdem Yayınevi'nden çıkan ve 288 sayfadan oluşan Düşmüş Melek isimli kitap hakkında da bilgi veren Gökova, kitabın 15-20 gün önce piyasaya çıktığını ve şuanda internet kitapçılarında satışının yapıldığını bildirdi. Gökova, kitabın isminin ise içeriğiyle birebir örtüştüğünü belirtti. Bu hafta içerisinde kitabın Manisa'daki kitapçılarda da yer alacağını aktaran Gökova, "Kitap fantastik bir kitap. Gerçekdışı olaylar üzerine kurulu olsa da okuyanların kendilerinden bir şeyler bulabileceğinden eminim. Çünkü anlatılanların benzerlerini birçoğumuz günlük hayatımızda yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
YAZMAKTAN KORKMAYIN
Yazmayı düşünenlere de tavsiyelerde bulunan Gökova, içinde yazma isteği olan insanların kendilerini kısıtlamamaları gerektiğini, bir yerlerden mutlaka başlamalarının önemli olduğunu dile getirdi. Kitabın ilgi görmesi durumunda devamının yazılabileceğini aktaran Gökova, "Kitabın devamı gelebilir. Ucu açık çünkü. Fantastik tarz, çok bilinen bir tarz değil. Bu yüzden benim için de çok farklı bir deneyim oldu." dedi.
Editör: TE Bilişim