Manisalı yazarlar Orhan Haşim Elmalı ve Engin Topuz’un hazırladığı ‘Bir Tat Edebiyat’ adlı program, Manisa Büyükşehir Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Manisalılarla buluştu. Şiir ve şarkıların sentezlenerek sunulduğu yaklaşık iki saat süren program, edebiyat severlerden tam not aldı.  

  Manisa Büyükşehir Belediyesinin Mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Orhan Haşim Elmalı ve Engin Topuz tarafından hazırlanan ‘Bir Tat Edebiyat’ programı, dinleyiciyle buluştu. Kültür Merkezi Lale Salonu’ndaki programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Kültür Şube Müdürü Fırat Özcan ve edebiyat tutkunları katıldı.

  Edebiyat ve şiire ilişkin sohbetleri, daha geniş kitlelere aktarma düşüncesinden hareketle bu programı hazırladıklarını belirten Orhan Haşim Elmalı ve Engin Topuz, ‘Bir Tat Edebiyat’ programıyla konukları gerçek zamandan alıp, düşsel bir yolculuğa çıkardı. Programın içerisinde şairlerin ilham perisi Nahit Hanım’dan Attila İlhan’ın Manisa’da geçirdiği günlere, Orhan Veli’nin son günlerinden Yusuf Atılgan’ın Hacırahmanlı’daki hayatına, Sezai Karakoç’tan Mehmet Akif Ersoy’a, Oğuz Atay’dan Sabahattin Ali’ye, Can Yücel’den Neyzen Tevfik’e kadar çok geniş bir dünyanın ara sokaklarında dolaşan keyifli bir sohbeti yaşattılar.

  Programın sonunda sahneye davet edilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, “Bir Tat Edebiyat, gerçekten ruhumuza dokundu. Bizlere çok güzel bir edebiyat akşamı yaşattınız. Teşekkür ediyorum. Bu programların da devamını diliyorum” dedi. Çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından yazarların kitaplarını imzalamasıyla program son buldu.

Editör: TE Bilişim