Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve işbirliğinde düzenlenen Manisa Valiliği, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle 6-15 Ekim tarihleri arasında bu yıl ilk kez açılan Kitap Fuarı’nda yazarlar okuyucularıyla buluşmaya kitaplarını imzalamaya devam ediyor. Aynı zamanda kitap satışının da sürdüğü fuarda Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse’de “Manisa’da Sanayileşme ve Sosyo Ekonomik Gelişme” isimli kitabı ile okuyucularıyla buluştu. İmza gününe katılan Karaköse, burada kitabını kitap içeriğinden faydalanmak isteyen bilimsel araştırma yapan, yaptığı çalışmalara kaynak arayan kişilere ücretsiz olarak dağıttı.

  Karaköse, kitabıyla ilgili olarak konuşmasında, “Kitap benim mesleğimin çalışma ürünü. Manisa Valiliğinde Planlama Uzmanı olarak görev yaparken bunun üzerine bir tez hazırlamıştım. Daha sonra bu tezin biraz daha genişletilmiş haliyle kitaba dönüştürme fikri oluştu. Manisa gönül vermiş, Manisa aşığı olarak böyle bir çalışmayı gerçekleştirdim. Derin bir araştırma. Manisa’nın Osmanlı döneminden 2 binli yıllara kadar olan sanayi gelişmesi, gelişmeyle birlikte tarımsal gelişmesi, sosyal yapısındaki etkilerinin neler olduğunu araştıran tamamı bilimsel verilerle ortaya konulmuş bilimsel bir çalışma. Manisa’nın geleceğinde nasıl bir yol alacağına yönelik bir çalışma” dedi.

  Çalışmasının Manisa için bir kaynak olduğunu ifade eden Karaköse, “Bu çalışma Manisa’daki araştırmacılara, Manisa’nın sosyo ekonomik ve diğer yönlerini inceleyecek kişilere kaynak olabilecek bir çalışma. Bugün imza gününe kitap geçmiş yıllarda basılmış olmasına rağmen fuarın daveti üzerine geldik. Amacım para kazanmak değil, kitabın basımını büyük oranda maddi külfetini Manisa Sanayi ve Ticaret Odası karşılamıştı. Kalan kısmını da Ergün Tuatay sponsor olarak basarak destek oldular. O günden sonra bende ihtiyaç sahiplerine, araştırmacılara ulaştırmaya çalışıyorum. Asıl amacım Manisa ile ilgili araştırma ve çalışma yapan kişilere bu kitabı ücretsiz karşılıksız temin edebileceklerini duyurmak için fuara katıldım. Kitabımızı ücretsiz olarak temin edebilirler” diye konuştu.

  Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse’de fuarda ilk olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı merhum Bülent Koşmaz’ın eşi Saadet Koşmaz ve Ergün Tuatay’a imzalayarak hediye etti.

Editör: TE Bilişim