Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle Türk Halk Müziği konseri düzenledi. Kültür Merkezi Lale Salonu’ndaki konseri Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür Şube Müdürü Fırat Özcan ve çok sayıda vatandaş takip etti.  Program öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri de merkez önünde bir konser verdi.

COŞKU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Hasan Başkaya solistliğindeki konserde ‘Ankara’nın Taşına Bak’, ‘Türkiyem’ gibi birbirinden seçkin kahramanlık türküleri seslendirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı dans bölümü öğrencilerinin de zeybek gösterileri ile eşlik ettiği gecedeki coşku görüşme değerdi.  Manisalılar konserin sonunda seslendirilen ‘İzmir Marşı’na’ hep bir ağızdan eşlik etti.

ÖVGÜYLE ANLATTI

Konserin sonunda sahneye davet edilen Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’ndan övgüyle bahsederek, “Benim çocuğum da geçtiğimiz sene konservatuvarda öğrenciydi. Konservatuar, Manisa Büyükşehir Belediyesinin çok güzel bir hizmeti. Bütün ailelerin, gençlerimizin böyle güzel hizmetten faydalanması için konservatuara davet ediyorum. Pek bilmiyoruz ama çok güzel işler çıkartılıyor buradan. Sadece müzikte değil. Diğer sanat branşlarında da tiyatro, resim, eğitici kurslar gibi. Maalesef çok fazla bilinmiyor. Bu imkânlar başka bir şehirde hakikatten çok büyük masraflar yaparak, bu kalitede almak yine mümkün değil. Bütün ailelere tavsiye ediyorum” dedi.

TEBRİK ETTİLER

Daha sonra Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Türk Halk Müziği topluluğuna performanslarından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Protokol üyeleri konserin ardından Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından açılan ‘8 Eylül Manisa’nın Kurtuluş Günü Manisa Kitapları Sergisi’ni’ ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim