SOMA’NIN düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türk Pop Müziği’nin kraliçesi olarak anılan Hande Yener’i Somalılarla buluşturdu. Soma Nazım Yavuz Stadyumu’nda düzenlenen konseri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü İbrahim Yıldırım ve binlerce Somalı izledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konser öncesinde sahneye çıkarak Somalılarla birlikte kurtuluş coşkusu yaşadı. Sahnede Somalıları selamlayan Başkan Ergün, Somalıların kurtuluşuna ortak oldu.

HANDE YENER ŞARKILARINI BİRLİKTE SESLENDİRDİ

Sevilen ve hit şarkılarını stadyumu dolduran binlerce kişiyle birlikte seslendiren Hande Yener, yaptığı sahne şovları ve sesiyle sevenlerini hayran bıraktı. Somalıların gönlünü fetheden sanatçı, eski ve yeni şarkılarıyla birlikte Somalıları coşturdu.

“HÜR VE ÖZGÜR OLUŞUMUZU ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

Konserde sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağostos’ta Manisa ve Demirci ile başlayan Köprübaşı ile sonlanacak olan Manisa’nın kurtuluş gecelerinde bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Başkan Ergün, kurtuluş gecelerinin anlamının büyük olduğunu belirterek, “Bugün burada bu meydanda hür bir birey, bağımsız bir birey olarak yaşıyorsak, bize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kere daha anıyorum. Huzur ve nur içinde yatsınlar. 13 Mayıs 2014 yüreğimizin yandığı bütün Soma’da yaşayan, Türkiye’de yaşayan kardeşlerimizin yüreğinin yandığı bir gün. Yaklaşık 3 buçuk yıl zamanı geride bıraktık. Elim kazada vefat eden şehit olan 301 kardeşimizi rahmetle anıyorum, huzur içinde yatsınlar” dedi.

Başkan Ergün konuşma sonrasında sanatçı Hande Yener’e çiçek, Soma maden işçisi heykeli ve mesir macunu çeşitlerinin yer aldığı hediye sepeti armağan etti. 

Editör: TE Bilişim