Siz hiç Spil Dağı'ndaki Sultan Yaylası'nda Ramazan geçirdiniz mi bilemem ama bu sene bize nasip oldu.
Manisa sıcaktan kavrulurken, Sultan Yaylası'nda hava serin ve nemsizdi. İftar vakitlerinde her yer yanarken, biz yazevinin kapısı önünde bile soğuktan iftar açamıyorduk.
Teravih namazları, mescidin avlusunda, yerlere serilen halıların üstünde, çamların altında huşu içinde kılınıyordu.
Hele teravihten sonra İsmail Ersaygı'nın titizlikle hazırladığı, odu ve çam kozalaklarını ısıttığı semaverden o leziz çayın tadı damaklarımızın unutamayacağı nefasette.

***
Kütahya Valimiz Şerif Yılmaz ile Manisa'da göreve yeni başlayan Valimiz Erdoğan Bektaş beyleri Sultan Yaylası'nda aramızda görmekten kıvanç duyduk. Sayın Valimiz at alanına çıkmış ama Sultan yaylası'nı görmemiş. Havasına hayran kaldı. En kısa zamanda daha fazla kalmak üzere söz vererek ayrıldı aramızdan.


***
Sultan Yaylası, yeni yasayla birlikte Yunus Emre Belediyesi'ne bağlandı. Yayla sakinlerimizden olan DR. Mehmet Çerçi, Cuma için yaylada idi. Yollarımızın onarılması, çöplerimizin zamanında toplanması için söz verdi. İlk işlerinden birinin ise imar çalışmalarına başlamak olduğunu söyledi. Pazar günü derneğimizin olağan kongresi yapıldı. Yine tek listeyle girilen seçimlerde Ergun Tuatay ve ekibi Sultan Yaylası Derneği'nin yeniden yöneticisi oldu. Yapabildiklerini ve bundan sonra yayla için yapacaklarını anlattı. Fahri olarak çalışan, yaylamızın olmazsa olmazlarından bakkal Sadullah Bulgulu'dan bahsetmeden yayla bahsini kapatamayız. Yaylada hangi suyun nereden gelip nereye gittiğini bilen, yayla suyunu titizlikle takip ederek Manisa'nın onlarca yerine bu suyun ulaşmasını sağlayan bakkal Sadullah'a ne kadar dua etsek azdır. Yayla için çalışan, bu işi misyon edinen insanlardan birisi Sadullah Bulgulu. Büyük bir arıza sebebiyle 22 Temmuz'da sular kesilince, bu sıcak günlerde "İyi ki varmış yayla suları" dedirtti bakkal Sadullah.

***
Geçen yazımızda bahsettiğimiz rahmetli Bülent Koşmaz adının yeni açılan hizmet binalarına verilmesine, ayrıca TOBB'nin yaptırdığı Muradiye'deki okula da Bülent Koşmaz adının verilmesine sevinenlerdenim.
Bu bilgiyi, ziyaret için gittiğimiz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın çiçeği burnunda başkanı Yaşar Coşkun'dan alınca, benim aklımdan geçenleri ve geçen yazımızdaki önerilerimizi, oda yöneticilerinin yapması hoşuma gitmedi değil.
İşte vefa buna denir.
Vefasızlara örnek olsun.

***
Ramazan'ı bitirdik. Şimdi de bayramı idrak ediyoruz.
Sayılı günler geldi geçiyor. Yine kavuştuk bir bayrama daha.
Seneye bu bayramı kimler görür, kimler göremez kimse bilemez.
Onun içindir ki birbirimizi kırmadan, incitmeden, daha çok severek, kardeşliklerimizi artırarak nice bayramlara çıkmamızı temenni ediyorum.
Bu arada Filistin'de, Gazze'deki kardeşlerimizi unutmadan, onları da dualarımıza katarak, nice bayramlar dilerim.
Editör: TE Bilişim