Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen konferansta, konuşmacılar öğrencilere Atatürk hakkında bilgiler verdi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla ‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu konferans düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği konferansı Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy da izledi.

Konferansa Araştırmacı-Yazar Mehmet Şahin, Prof. Dr. Ferah Celil, Türkiye Yardımsevenler Derneği Manisa Şube Başkanı Beyhan Yörür, Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın ve Araştırmacı-Yazar Mustafa Uçar konuşmacı olarak katıldı. Programda ilk olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu. Ardından salonda bulunan gençler hep bir ağızdan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e cevap verdi.

KONUŞMACILAR ATATÜRK’Ü ANLATTI

Konferansta konuşmacılardan ilk olarak Mehmet Şahin söz aldı. Atatürk kimdir konulu sunum yapan Şahin, Atatürk’ün ailesi hakkında bilgiler verdi. Konferansta daha sonra Azerbaycan’dan katılan Prof. Dr. Ferah Celil söz aldı. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’ün örnek alındığını belirten Celil, Atatürk düşüncesinde Türkçülük ve Türki Cumhuriyetleri anlattı. Türkiye Yardımsevenler Derneği Başkanı Beyhan Yörür de Atatürk ve kadın konulu konuşma yaptı.

Yörür, Atatürk’ün emriyle kurulan Türkiye Yardımsevenler Derneği’nin kuruluş süreci ve kadınlara sosyal hakların verilmesi süreci hakkında bilgiler verdi. Atatürk’ün kültürel ve sanatsal anlamda yaptığı çalışmaları anlatan Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın da Atatürk’ün Askeriye Rüştiye’ye girişini öğrenciler ile birlikte canlandırdı. Konferansta son olarak söz alan Araştırmacı-Yazar Mustafa Uçar ise Kurtuluş Savaşı süreci ile Yunan işgalini ve Kuva-yi Milliye ordusunun kuruluşunu anlattı. Konferansın sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy konuşmacılara teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim