“Akdeniz akşamlar bir başka oluyor” çok severim Haluk Levent’in bu şarkısını. Hele ki İbrahim Tatlıses’in yorumunu daha çok beğenirim. Bu bayram Akdeniz gecelerini Oğlum Gökhan Kayınpederi Rüştü babası ile birlikte yaşadı. Ailecek Akdeniz’in kızgın kumlarında Bayram tatilini huzur içinde geçirdiler.

Geçen günkü yazılarımda bahsettiğim üzere Ramazan bayramı öncesini ve sonrasını Çeşme’de geçirdim. Arife günü Çeşme- Ildır’da ki yazlığımızda erken bayramlaşma oldu. Oğlum Gökmen ve Gökhan aileleri ile birlikte arife günü gelip bizlerle bayramlaştılar. Daha sonra Gökhan Kayınpederi ve değerli dünürüm Rüştü Akçakın ile Alanya yolunu tuttular. Ailecek Alanya’da bayramı geçirdiler. Alanya Diamond Hill Resort Hotel 3 gece 4 gün kalan oğlum Gökhan’ın bana anlattıklarından sonra bu ülkede kriz var sözleri inandırıcı olmuyor. Gökhan’ın dediğine yerli ve yabancı turistler Akdeniz sahillerini doldurup taşırmışlar. Otellerde boş oda yok. Oda fiyatları da öyle ucuzda değil. Ama akın akın herkes bayram tatilinin tadını çıkartıyor. Her gün telefonla Gökhan ile görüştüm. Torun Ertuğrul otelin altını üstüne getirmiş. Sabahtan havuza, öğleden sonra denize girip akşamı yapıyormuş. Anlaşılan babası gibi suyu sevecek. Gelen turistlerin hepsi hizmetten memnunmuş. Her şey dahil sistemini özellikle Alanya ve Antalya bölgesinde oturtmuş durumdayız. Günde 6 öğün açık büfe yemek ve gün boyu alkollü ve alkolsüz içecek imkanı olunca otelden dışarı çıkan fazla olmuyormuş. Bu her şey dahil sistem turisti otele çekerken esnafın ticaretine ket vurduğu da ortada. Ama her şey dahil sistemden memnun oldukları içinde turistler tatillerini ülkemizde geçiriyorlar. Yani altı bıyık üstü sakal misali bir durum var ortada.

NEM VE SICAK

 BUNALTIYOR

Havanın çok sıcak ve nemli olduğundan sürekli terlediğini ifade etti Gökhan. Torun Ertuğrul’da maşallah haydut gibi hiç durmuyor. Gökhan da sürekli peşinden koşuyormuş. Gerçi iyi de oluyor belki Ertuğrul babasını zayıflatır.

Tatil dönüşü Manavgat şelalesine de uğramış Gökhanlar. ‘Ülkemizin her tarafı cennet misali her yer çok şahane güzel’ dedi. Torun Ertuğrul’da halinden memnun bir şekilde tekrardan Çeşme’ye geldi. Tatil yaramış. Gökhan’ın dediğine göre “Herkes de para var ama lükste sınır yok ondan kriz lafları var” dedi. Haksızda sayılmaz.