Bu sene Galatasaray kahırdan başka bir şey vermedi bize. Pazar günü derbi günüydü. Büyükşehir Belediyespor’un maçında Play-off sevincini yaşadıktan sonra derbi maçına odaklandım. Oğlum Gökhan Galatasaraylıdır. Günler öncesinden maçın heyecanına girer. Büyükşehir maçına giderken “Maçı nerde izleriz?” dedim. Heyecansız şekilde “Gazetede izleriz sayfalarımı anca bitiririm baba” dedi. Ardından “Zaten izlemeye gerek yok nasıl olsa Fenerbahçe yener” dedi. Bende aynı görüşteydim. Oğlum Gökhan‘ın heyecansız halini görünce de içimde hiç umut kalmadı. Olay Gazetesine gelip Genel Yayın yönetmenimiz Ertan Korkmaz, gazetemizin muhabiri Burhan Akdemir ve oğlum Gökhan ile televizyon başına geçtik. Ertan ve Burhan Fenerbahçeli, Gökhan ve ben Galatasaraylı olarak ikiye iki şekilde maçı izlemeye başladık. Galatasaray baskılı gibi başladı maça. Pozisyonlara girdi. Ama tam bir baskı kuramıyordu. Açıkçası kendi seyircisi önünde saman alevi gibi bir yanıp bir sönüyordu. TT Arena’ya bana göre iyi de seyirci gelmişti. Buna rağmen Galatasaray öne geçecek golü bulamadı. Maçın sonlarında Ertan KorkmaZ; “Başkanım Fenerbahçe son dakikada GOL atacak” dedi. Cümlesini tamamladıktan birkaç dakika sonra Josef De Souza Fenerbahçe’yi öne geçiren golü attı. Ertan Korkmaz’a; “Ne şoma ağızlısın” dedim. Kan beynime sıçradı resmen. Koskoca Galatasaray bu kadar kötü Fenerbahçe’yi yakalamışken sahadan puansız ayrılıyordu. Eğer Fenerbahçe bizi böyle yakalasa tarihi bir sonuç olabilirdi. Zaten bu Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye şansı tutmuyor. Kader kısmet Pazar günü kazanmamızı istemedi. Oğlum Gökhan belli etmese üzüldüğünü anladım. Sessiz bir şekilde beni eve bıraktı. Mübarek Kandil gecesi derbi mağlubiyetinin hüznünü yaşadık. Bunda da bir hayır vardır.

GALATASARAY TARAFTARINA ANLAM VEREMEDİM

Derbiye gelen Galatasaray taraftarına anlam veremedim. Kale arkasından atılan yabancı maddeler bunca güvenliğe rağmen nasıl stadyuma giriyor. Anlamak mümkün değil. Maç 0-0, seyirci Fenerbahçe kalecisi Volkan’a maddeler yağdırıyor. Eğer Volkan geçmiş yıllarda ki gibi biraz provoke etse tribünleri maç yarıda kalırdı. Durduk yere Fenerbahçeli futbolcuları hırslandırdı Galatasaray taraftarı. Böyle taraftarlık olmaz. Emniyet ve TFF’nin en ağır cezayı vermesi lazım. Bu kafalar Türk futbolunu geriye götürüyor.

FIRAT AYDINUS İDARE ETTİ

Maçın hakemi Fırat Aydınus derbi maçının atmosferine göre düdük çaldı. Eğer sahaya atılan yabancı maddelere idare eder bir tavır içinde yaklaşmasa dünkü maç tatil edilebilirdi. Bana göre tansiyonu yükseltmeden maçı idare etti ve bitirdi.

DURSUN ÖZBEK İLE OLMAYACAK GİBİ

Kibarlık maalesef Türk futbol dünyasında prim yapmıyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek çok kibar ve centilmen biri. Ama artık ok yaydan çıktı. Saha içi başarı gelmiyorsa o koltukta oturmak zor.  Galatasaray’da önümüzde ki günlerde kongre olacağını düşünüyorum.

CENGİZ BAŞKAN MUTLU BİR PAZAR YAŞADI

Dediğim gibi Manisa Büyükşehir Belediyespor Erbaa’yı yenerek play-off biletini kaptı. Ardından Fenerbahçe derbide Galatasaray’ı yendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün için neşeli bir gün oldu. Hem Büyükşehir hem Fenerbahçe kazandı. Pazar akşamı Cengiz Başkanın keyfine diyecek yoktu.