Hafta sonu İzmir Kordon’da Deniz Restoran’daydım. İş adamı Aydın Benlişen, Çapala Mehmet ve oğlum Gökhan ile birlikte. Buna bir nispet yemeği diyebilirsiniz. Kime derseniz, benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler derim. Son zamanlarda biraz tuhaflaşmıştı. Yeni dostlar bulunca yandan sülüman olmaya başladı. Ben de kendisine bir hatırlatma yapma gereğini duydum.

Cumartesi günü Söğütaltı Kahvesi’nde buluştuk. Oğlum bizi sağsalim Deniz Restoran’ın önüne getirdi. Öğle vaktini biraz geçiyordu. Bizi Deniz Restoran’ın patronu Yılmaz abinin oğlu Ticaret Odası Meclis Üyesi Ercan karşıladı. Ercan, “Hiç değişmemişsiniz başkan” dedi. Babasını sordum. Cumartesi günü hiç gelmiyormuş.

Hava bir hayli soğuyor. Ercan bize içeride oturmamızı tavsiye etti. Bizi Deniz Restoran’ın en güzel masasına oturttu. Çapala Mehmet’in keyfi yerindeydi. Kordon’un manzarası güzeldi. Oğlum Gökhan’ın da arkadaşı Aydın Benlişen masayı donattı. Ben, “Bu tabloyu resimleyin, Hasan Çoksöyler’e atın” dedim. Çapala Mehmet’le biraz siyaset konuştuk. Aydın, okul yıllarından bahsetti. Bu arada Yılmaz abinin küçük oğlu Sabri geldi. Ardından en büyüğü Metin. Hepsi ile buluştuk, çok mutlu oldum. Tabii kırlangıç balığından yapılan buğulama balık gelince Deniz Restoran’ın farkı ortaya çıktı.

Bu sırada telefonum çaldı. Arayan Hasan Çoksöyler’di. Cevap verdim. “Buyur gözümün nuru” dedim. Hasan Çoksöyler, “Başkan bu bana yapılır mı?” diye gülerek konuşuyordu. Bendeniz kendisine, “Hasan Çoksöyler, bunu bensiz program yaptığından düşünecektin. Bu daha başlangıç” dedim.

Hafta sonu Hıncal Uluç’un İzmir’de abisi Öcal Uluç’a geleceğini bildiğim için hocam Öcal Uluç’u aradım. Pazar günü Manisa’ya gelmelerini teklif ettim. Kabul ettiler ve de geldiler. Bu buluşmayı yarın yazacağım.

Gelelim Cumartesi gününe. Deniz Restoran’da keyifli bir gün geçirdik. Çapala Mehmet’in ısrarı üzerine Kordon yürüyüşünü yaptık. Keyfimiz yerindeydi. Bu arada bize yaklaşan bir dostumuzun yön değiştirerek kaçışına tanık olduk. Çapala Mehmet’e, “Şu Kordon gezmesini çıkarmasan bir dostumuzun keyfini ve gününü zehir ettirmezdin” dedim.

Panik atak insana hata yaptırır. Ama yaşam güzel. Aydın, Çapala Mehmet ve oğlum Gökhan bana güzel bir İzmir’de hafta sonu geçirmemi sağladı. Bakalım Hasan Çoksöyler hatasını anladı mı? Önümüzdeki günlerde Söğütaltı Kahvesi’nde konuşacağız. Avukat Mustafa Karataş’la.