Hava kararmak üzere, kadınlar, adamlar, yaşlılar, gençler…

Aileler, bekârlar, sevgililer…

İş çıkışı eve dönenler…

Otobüs durağında bekleyenler, biri iniyor, biri biniyor.

Bir sürü hayat, bir sürü hikâye.

İnsanlara değmek, insanları dinlemek, hayatı, insanları izlemek, yazmak en büyük keyfim.

Gerçeğin lezzeti bambaşka…

En iyi hikâye bile gerçeğin yanında yavan kalıyor.

Mutluluğu torunuyla, beslediği hayvanıyla hatta baktığı çiçeğiyle tanımlayanlar.

Kocası sevdiği için sevmediği filmi izleyenler…

Gün başlarken şükredenler…

Evet, herkesin derdi var ama iyilik de bulaşıcı.

Hayatın içindeki güzellikleri bulabilmek çokta zor değil.

İhtiyacımız olan tek şey, etrafa farklı bir gözle bakabilmek.

Nefes alıyorsak inanmak zorundayız.

Daha güzel bir dünya var.

Ve dünyamızı güzelleştirmek kendi elimizde…

Günümüzde çok yoğun, çok hızlı yaşıyoruz hayatı. Farkında olmadan hem kendimizi hem zamanı tüketiyoruz. Hayatın içinde kendimize bakamıyoruz. Bu nedenle de; bazen hastalıklar, bazen fazla kilolar, stres hep bizi buluyor. Kendinize en son ne zaman vakit ayırdınız ?

Çoğumuz maalesef ayıramıyoruz hep başka hayatlara, işlere yetişmeye çalışıyor ama kendimize yetemiyoruz. Yaklaşık on yıldır mide kramplarından ve şişkinliğinden gitmediğim doktor kalmamıştı. Çok kilom yoktu fakat midem hep şişti. Zayıflamak istiyor bir türlü kilo veremiyordum.

Spor yapmaya zaman bulamayanlar, benim gibi kendine bakmayan, tembellikten, üşengeçlikten yapmayanlar, herkese yetişen kendine yetemeyenler size harika bir önerim var. Hem ruhunuz dinlenecek, hem sağlığınıza çok faydalı bir terapi yaptırmış olacaksınız. Hayatın stresinden arınmak, hem ruha hem bedene detoks yapmak için Akupunkturla mutlaka tanışmalısınız.

Hayatımda çok hastalanmadıkça doktora gitmeyen, iğneden korkan biri olarak beni bile akupunktura alıştıran Sevgili Dr. Çağatay Vural sayesinde sadece 45 dakika kendinize ayırın.

İlk seansta bana çaktırmadan iğneleri uygulamaya başlayan doktorumdan bugünlerde ben randevu istiyorum. Hem stresten arınıyorum,  hem midemin ağrısı geçti hem de kilo veriyorum. Üçü bir arada harika iğnelerle mutlaka tanışmalısınız. Sizlere Akupunktur hakkında Dr. Çağatay Vural’dan bilgiler aldım.

İnsanlar tarih boyunca zor duruma düştüklerinde farklı çözümler aramışlar. Bilimsel olarak  tıbbın henüz gelişmediği, yaklaşık 5000 yıl öncesinde uzak doğuda, vücudun bazı noktaları tetiklenerek insanlar tedavi edilmeye çalışılmış. Günümüze kadar gelen bu tecrübelerden faydalanmak için başta Sağlık bakanlığı ve Üniversiteler, bilimsel olarak bu eğitimleri vermeye başlamışlar.

Vücudumuzu bir eczane olarak düşünürsek bize birçok ilacı sunabilecektir. Geleneksel Çin tıbbına göre vücutta ki yüzlerce noktadan bilimsel olarak kanıtlananları tedavilerde ana basamakları oluşturmaktadırlar.

*Akupunktur nasıl etki ediyor?

Kullandığımız farklı iğneleri farklı noktalara uygulayarak, vücutta ki eczaneden gerekli bilgileri alıyoruz. Özellikle bilimsel olarak kanıtlanmış noktalardan hangi ilaç benzeri etkinin çıktığını günümüzde biliyoruz artık.

*Akupunktur hangi hastalıklarda etkilidir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) belirlediği bir çok hastalık olmakla birlikte günümüzde zayıflama başta olmak üzere sigara bırakma, ağrı tedavisi( migren, trigeminel nevralji, bel ve boyun fıtığı ağrıları, eklem ağrıları gibi), depresyon, anksiyete ve kozmetik alanında güncel uygulamaları olmaktadır. Günümüzde infertilite tedavisinde destek uygulamaları da öne çıkmaya başlamıştır.

* Zayıflama tedavisinde akupunktur nasıl etki eder?

Akupunktur bağımlılık tedavisinde etkili bir yöntem olabilir. Obesite problemi olanların ana öğün dışında diğer yiyeceklere bağımlılığı genelde fazla olduğu için bu bağımlılığı akupunktur ile azaltıp yok edilebilir. Özellikle bağırsak hareketleri üzerine olan etkisi tedavide olumlu olabilir. Bölgesel yapılan uygulamalarla da incelme etkisi olabilir.

*Sigara bırakmada akupunktur ne kadar etkilidir?

Sigaranın hem fiziksel hem de psişik bağımlılığı vardır. Sigara bırakmada başarı, kişinin gerçekten sigarayı bırakmayı istemesine bağlıdır. Bu istek varsa psişik bağımlılığı akupunkturla yenmek mümkün olmaktadır.

Bilgilerin devamı çok yakında söyleşimizde…

***

Anneniz babanız yaşıyorsa, eviniz kalabalıksa, neşelenin. 
Asıl bayram onlarla güzel çünkü… 
Geçen her yıla dokundukça onlar yanınızdaysa daha güçlüsünüz.
Yoklarsa çocukluktaki yıllara dokunup güzel anlara gülümsemek kalıyor geriye…
Her gününüzün bayram tadında geçmesini diliyor bayramınızı kutluyorum.


Sevgi ile kalın…