Merhaba Sevgili okurlar , bu hafta sizlerle insanoğlunun yüzyıllardır peşinden koştuğu uğruna paralar harcadığı güzellik konusundaki fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Sizlere Osho' nun "Kadın" isimli kitabından bir alıntı yaptım, "Sen hiç çirkin bir kuşla karşılaştın mı? Sen hiç çirkin bir ceylanla karşılaştın mı?" Bu asla olmaz. Onlar hiçbir güzellik salonuna gitmez ve bir uzmana danışmaz. Onlar basitçe kendilerini kabul eder ve bu kabullerinin içinde onlar güzeldir''.
‘'Kendini kabul ettiğin an güzelleşirsin. Kendi bedeninden keyif aldığında başkalarına da keyif verirsin. Bedenine karşı sevecen ol, bedeninin dostu ol. Bedenine hürmet et, bedenine saygı duy, bedenine dikkat et; o Tanrı'nın armağanıdır. Ona iyi davran ve o sana çok büyük gizemlerin kapısını açar. Tüm gelişim senin bedeninle nasıl ilişki kurduğuna bağlıdır''.
***
Kişinin özgüveni gelişmişse kendisini fiziksel kusurlarıyla, kilo ve sivilceleriyle bile beğenip seviyorsa, yaydığı pozitif enerji karşısındaki kişilere de yansıyacaktır.
Hayattaki yaşam mücadelemiz , hırsımız, egolarımız yüzünden çoğu zaman içimizdeki güzellikleri, iyi niyeti unutuyoruz. İnsanız tabi ki önce görselliğe önem veriyor ve güzel olan her şeyi seviyoruz. Her insanın güzelliğe bakışı farklı.
Bir kadının ve bir erkeğin güzelliğini ele alacak olursak; çağımızda artık teknolojinin nimetleri sayesinde kırışıklarımız, kilolarımız bile birkaç saatte gidiyor. Suni olarak gençleşiyor ve çok güzel görünebiliyoruz.
Bence gerçek güzellik insanın ruhunda,karakterinde ve kalbinde gizli
İstediğimiz kadar botoks yaptıralım güzelleşelim, ruhumuzu ve kalbimizi güzelleştiremezsek , içimizdeki çirkinlikler bir süre sonra dışa yansıyacaktır.
Yaptırdığımız estetik ve botokslarında bir süresi var sonuçta. O süre dolup yüzümüzde yılların yaşanmışlıkları çizgiler oluşup , yanaklar sarkmaya başladığında içsel güzelliklerimizde yoksa içimizdeki kötülük ve çirkinliklerde yüzümüze yansır. Atalarımız boşuna dememiş , "İnsanın kalbi yüzüne yansır" diye .
"Güzellik güçtür, gülümseyiş de kılıcıdır onun" Charles Reade' in dediği gibi, güzelliğinizi sıcak bir gülümsemeyle süsleyemezseniz bir buzdolabından farkınız kalmaz.
***
Güzellik görecelidir demiştik ya ;
Aç bir insana güzellik, taze bir simit ve çaydır. . .
Yorgun bir insana güzellik, sıcacık bir yataktır. . .
Hasta bir insana güzellik , sağlığına kavuşmaktır. . .
Aşık bir insana güzellik , sevgiliyle buluşmaktır. . .
Sevgili dostlarım bana göreyse güzellik, caddede çaresiz bekleyen yaşlı bir teyzeyi elinden tutup karşıya geçirmektir. Bir çocuğun saçını okşamak, bir hayvanı sevmek, çocuklarımıza, sevdiklerimize tüm insanlara sevgimizi gösterebilmektir.
Sevgi ile kalın