Manisaspor için herkes elini taşın altına sokuyor dedik. Manisaspor için kurtuluş ışığı dedik. Ortak bir aday çıkacak Manisaspor ile şehir bütünleşecek dedik. Sonuç koca bir sıfır. Abdullah Mergen kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor Manisalılarla. Bu durumu da herkes izliyor. Zaten 4 yıldır yaptığı en iyi taktiklerden biridir tavşana kaç tazıya tut. Yine aynı taktik ile zaman kazanıyor. Bu noktada Manisaspor için yeşeren ümitler yerini belirsizliğe bırakıyor.

GEREKEN NE ZAMAN YAPILACAK?

Taş Fabrika ’da yapılan toplantı sonrası herkesde bir rivayet vardı. Kimi dedi Abdullah Mergen istifası Manisalı Milletvekillerin cebinde dedi. Kimi dedi İbra edilirse Mergen gidecek. Ama sonuca bakarsak hedef 2022 diyecek kadar pişkinliğe sahip bir adamın Manisaspor başkanlık makamında hala oturması. Dalga geçercesine Manisa protokolünle bile alay ediyor. İktidar gücüne sahip kişiler buna müsaade etmesini de anlamış değilim. Eğer Abdullah Mergen Manisaspor’a zarar veriyor görüşü ön plana çıktıysa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yapacağı bir hamle bu sorun çözülür. Bu olayı bu kadar büyütüp Abdullah Mergen’in prim yapmasını sağlamak anlaşılır gibi değil. Demek ki samimiyetsiz bir ortam var. Gerekeni yapacağız diyenlerin gerekeni ne zaman yapacağı çok merak ediyorum.

ÖZGÜR ÖZEL’İ ŞAŞKINLIKLA DİNLEDİM

Dün Radyo Hiraş’da Rıfat Uygun ve Mustafa Pala büyüklerimin yaptığı ‘Manisa’da yaşam’ adlı programı dinledim. Her hafta fırsat buldukça dinlerim. Manisa’nın sorunlarına parmak basan bir program. Bu hafta konu Manisaspor’du. Taner Taşkın hocam konuktu. Taner hocam yönetimsel konulara detaylıca girmeden Manisaspor’un röntgenini çekti. Bana göre yerinde tespitler yaptı. Taner hocamdan önce programa CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel bağlandı. Ben Özgür Özel’i yakinen tanımasam da dışarıdan izlediğim kadarıyla çok pozitif, halkla iç içe ve herkesle barışık bir Milletvekili profili çiziyor. TBMM’de yaptığı konuşmalar ile gündemi belirliyor. Yani Türkiye için önemli bir siyasetçi. Ama Manisaspor konusunda yaptığı konuşmaları hayretler içeresinde dinledim. Bilindiği üzere Özgür Özel’de Taş Fabrika’da yapılan toplantıya katılan isimler arasındaydı. Toplantı sonrası AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile birlikte Manisa 19 Mayıs Stadyumu’na gidip Başkan Abdullah Mergen ile görüştüler. Bu görüşmeyle ilgili detaylar veren Özgür Özel Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in kendilerine görevi bırakabileceğini ifade ettiğini söyledi. Ama önceki gün medyada çıkan Abdullah Mergen’in hedefim 2022 haberini kedisini çok şaşırttığı ifade etti. Bende Özgür Özel gibi Türkiye’nin her noktasında yaşanan olaylara hakim bir siyasetçinin Abdullah Mergen’in çizdiği profili şuana kadar anlamamasına şaşırdım kaldım. Zaten Mergen bu gel-gitleri yaşattığı için Manisaspor bu noktada. Ve Özgür Özel gibi akıllı bir insan hala Abdullah Mergen’den gelecek evrakları bekliyoruz diyor. Mergen Manisaspor’un borçları ile ilgili evrakları verecekmiş. Bu evraklar incelenip ona göre yol haritası yapılacakmış. Ölme eşeğim ölme. Dediğim gibi Özgür Özel’in bu tabloya inanmasına şaşırdım. Yoksa adım gibi biliyorum gönül rızası ile Abdullah Mergen’in görevi bırakmayacağını.

YIKILMADIM AYAKTAYIM DEDİ HERKESE

Tüm bu yaşanalar olurken Abdullah Mergen yönetimini topladı kendince güven tazeledi. İstifa etmeye giden yöneticilerin 5’i toplantıya gitmekten yoldayken vazgeçti. 3’ü de Mergen’in konuşmasından etkilenip başkana destek verdiler. Vah Manisaspor’um vah. Bir nevi Abdullah Mergen ‘Yıkılmadım ayaktayım’ dedi. Koydu postasını Manisaspor arması altında. Bu ortamı sağlayanlara da helal olsun. Demek ki herkes memnun Abdullah Mergen’den. İnsanın aklı almasa da adam öyle ya da böyle insanlarla alay ederek sefasını sürüyor. Biz de zenginin malı züğürttün çenesini yorar misali Manisa’da kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz.

ESKİŞEHİR GEREKENİ YAPTI

Bu arada eksi puanlar yemesi beklen Eskişehirspor için gereken yapıldı. Manisaspor’un direk rakibi olan Eskişehispor yeni yönetimi ile yola devam ediyor. Sportif direktörlük görevine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni İzzet Erdoğan getirildi. İşte gereken böyle yapılır. Ben Eskişehirspor’un puanlarının silineceğini düşünmüyorum. Bu tablo bunları önler. İşte gereken böyle yapılır. Somut adımlar atılır. Çene suyu çorba ile Manisaspor konusunda bir adım ileri gidilemez.