Manisa Büyükşehir Belediyespor, yeni adıyla Manisa Futbol Kulübü, ilk kez mücadele ettiği TFF 2. Lig’de önemli işler yaptı. İlk sezonda ilk 3’e girmek, play-off’ta final kapısından dönmek neresinden bakarsınız bakın başarıdır.

Finalin adı Sakaryaspor-Fatih Karagümrük oldu. Bu eşleşmedeki favorim net Sakaryaspor. Şampiyonluk için kenetlenmiş bir şehir Sakarya. Bursa’da oynanacak finalde de Spor Toto 1. Lig’e yükseleceklerine inanıyorum.

Bu dileğimdeki bir diğer neden ise Fatih Karagümrük ile yarım kalan bir hikaye olması. Gelecek sezon bu hikayenin çok daha güzel biteceğini düşünüyorum.

Manisa FK, bu sezon çıkamadı ama önümüzdeki sezon daha iyi bir dönem geçirecektir. Bunu 2. Lig’deki ilk senesinde sergilediği performansa göre söylüyorum. Öyle de olacaktır.

Klasik bir söz vardır ya hani; ‘Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin’ diye. Bu şehir, bu takım, bu kulüp vazgeçmeyecektir. En nihayetinde de kazanacaktır.

Çok değil birkaç yıl içinde Süper Lig’de mücadele eden, tribünleri dolu, sokaklarında futbol konuşulan bir şehir olacağız.

Bugün bu takımın elenmesine sevinenler o zaman hepimizden önce tribünde olacaktır. İddia ediyorum. Çünkü Fatih Karagümrük ile oynanan ilk maçta onların birçoğunu gördüm.

Manisa FK’nın elenmesine sevinenlerin anlamadığı bir nokta var. X Takım ya da Y takım. Bu bir takım meselesi değil. Bu bir memleket meselesi…

AKHİSARSPOR MESELESİ

Akhisarspor, Süper Lig’e veda etti. Kupada hüsran yaşadı. Gelecek sezon onları Spor Toto 1. Lig’de çok daha zor bir süreç bekliyor. Düşmek kolay, çıkmak zor.

Bunun bilinciyle her şeyden önce, şehirle iletişimini koparmış yönetimin değişmesi gerekiyor. İskelet bir kadrosu var. Bu iskelet üzerine doğru transferlerle gelecek sezon zirve yarışının içerisine girebilir.

Akhisarspor’u hep mütevazı kadrosuyla, örnek mali yapısıyla biliyorduk. Ancak bu sezon mali konuda biraz kesenin ağzını açmaları gerekecek. Son 7 sezondur Süper Lig’de başarıyla mücadele etmiş. Bir Türkiye bir de Süper kupa kazanmış. UEFA Avrupa Lig’inde mücadele etmiş bir takım için alt ligler hiç de zevkli olmayacaktır. Naçizane tavsiyemdir…