Kadıköy’de ki dev derbiyi Hasan Çoksöyler’in barbun balıkları ile sevgili dostum koyu Fenerbahçeli Mustafa Tatar ile beraber izledim. Fenerbahçe forması giymiş bir fanatik ile derbiyi izlemek benim için pek kolay olmadı. Öyle bir heyecanlı maç seyrettik ki Beşiktaş’ın buz gibi atılan golünün ofsayt olmadığını göremedim. Bu maça Ali Palabıyık’ın atanması MHK başlı başına basiretsizliği. Hakem faktörü ile de olsa Fenerbahçe Kadıköy’de ki seriyi devam ettirdi. Sarı-Lacivertliler 2-1 kazanırken hakem Ali Palabıyık Beşiktaş takımında derin yaralar açtı.

FENERBAHÇE 15 MAÇTIR BEŞİKTAŞ'A GEÇİT VERMİYOR

Fenerbahçe, Kadıköy’de Beşiktaş’a 12 yıldır kaybetmiyor. 17 Nisan 2005 yılında oynanan ve Beşiktaş’ta Pancu’nun kaleye geçip siyah-beyazlıların 4-3 kazandığı karşılaşmanın ardından oynanan 14 karşılaşmada Fenerbahçe rakibine 8 kez üstünlük kurup 6 maçta da berabere kalmıştı. Fenerbahçe bugün oynanan karşılaşmada Giuliano ve Janssen’in attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup ederken seriyi 15 maça çıkardı. Boşuna burası Kadıköy buradan çıkış yok demiyorlar.

Ali Palabıyık’ın sevapları günahları şu şekilde;

Quaresma'ya verilen art arda iki sarı kart... İkisi de doğru. Dolayısıyla Quaresma'nın oyundan atılışı kesinlikle haklı.

 İlk yarının son dakikalarında Cenk bariz gol şansıyla gitme ihtimali varken, Neto tarafından durduruluyor. Burada da kırmızı kart kararı doğru.

 Yine ilk yarının son dakikasında bir kornerde, top Ozan'ın kapalı koluna çarpıyor. Hakemin devam kararı doğru. İkinci yarıda da çok fazla hakem pozisyonu yaşandı ve Beşiktaş'ın katliamı aslında bu yarıda oldu.

 En az 1-1,5 metre geriden çıktı, golünü attı ama hakemler maalesef bu buz gibi golü vermediler. Bu iptal edilen hatalı golden sonra Cenk ceza alanına girdi, Fenerbahçeli defans oyuncusu arkadan aşiline bastı, yüzde 100 bir penaltıydı ama hakem 'devam' dedi.

 İsmail Köybaşı'na verilen kırmızı kart doğru. Yüksek ayakla atlıyor, topun üzerinden sıyırıp rakibin kavalına basıyor.

 85. dakikada Ali Palabıyık, Fenerbahçe lehine bir penaltı çaldı. Kaleye şut çekiliyor, Atiba arkasını dönüyor ve top koluna temas ediyor. Negredo Kasıt yok, kollar yukarıda değil, uydurma bir penaltı ve uydurma bir ikinci sarı karttan gelen kırmızı kart.

 Gelelim Güneş'in atıldığı pozisyona... Pepe, Valbuena'ya kesinlikle faul yapmıyor. Hakem bu faulü de uyduruyor. Güneş, dördüncü hakem ile tartışıyor, ardından da arkasını dönüp giderken kendi kendine söyleniyor. Dördüncü hakem işgüzarlık yapıyor.

LİG YENİ BAŞLIYOR

Fenerbahçe’nin derbi galibiyeti ile lig yeniden başlıyor. Tansiyonu yüksek bir lig geçeceği belli. Ligin ikinci yarısında Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi kim olursa şimdiden Allah kolaylık versin.