Bugün İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılış günü. Fuarın onur konuğu il de Manisa. Büyükşehir Belediyesi, kentini Türkiye'ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için 2 bin metrekare alanda mini bir Manisa inşa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın fuarın yıldızı olacağını belirtiyor. Başkan Cengiz Ergün'ün hizmetlerin yanı sıra tanıtıma büyük önem veren bir felsefesi var. Koordinatörlüğünü, Başkan Danışmanlığı görevini sürdürdüğü, şimdi MASKİ Genel Müdürü olan Yaşar Coşkun hocam üstlenmişti. Yaşar hocamın bu konuda ufku geniştir. İzmir Fuarı'nın Basmane girişindeki 1-A holünde yer alan Manisa standında şehrin tarihi, turistik, doğal güzellikleri sergilenecek. Şehzadeler Mehter Takımı da fuar sürecinde gösteri ve konserlerle İzmir Fuarı'na renk katacak.
AÇILIŞA KATILAMAYACAĞIM…
İzmir Fuarı son yıllarda sönük geçiyordu. Bizim neslin çocukluk yıllarındaki görkeminden zaman içinde uzaklaştı. Manisa'nın Büyükşehir'in organizasyonunda fuar yapısında farklılık yaratacağına inanıyorum. Bu açılışa davetli olmama rağmen katılamıyorum. Çünkü aynı saatlerde Erdinç Yumrukaya Saruhan Otel'de küçük oğlu Batuhan'ı evlendiriyor.
BAŞSAVCIMIZ GÜZEL DÜŞÜNMÜŞ
15 Temmuz'da büyük bir felaketten kurtulduk. FETÖ'nün yapmak istediği darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi Manisa'da FETÖ'nün okullarından biri olan Şehzade Mehmet Ortaokulu'na verilecek. Mehmet Büker de şehrimizin üzerine borç olan, vatan kahramanı Halisdemir'in kabrini ziyaret ederek dualar okudu. Büker, büyük üzüntüsüne rağmen şehidimizle hemşeri olmanın haklı gururunu da taşıyor. 45 yıllık gazetecilik hayatımda kahramanların Çanakkale ve İstiklal Savaşı'nda bittiğini sanıyordum, ama bugün gördüm ki, mayasında vatan sevgisi olan bu milletin evlatları kahramanlık destanı yazmaya devam ediyor. Darbenin bastırılmasında Manisa'da büyük rol oynayan Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek bu güzel haberi sosyal paylaşım sitesinde duyurdu. Teşekkürler Başsavcım.
KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRIYI KINIYORUM
Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu dünyada devletimizi, milletimizi yok etme senaryoları hiçbir zaman gerçekleşemez. Ülkemizin ne güçlü bir ordusu ve Mehmetçiği olduğunu iki gündür Suriye sınırımızı güvence altına almak için yaptığı kara ve hava harekatları ile gördük. Sıra azan PKK'ya da gelecek. Dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin yakınında PKK'lıların düzenlediği hain saldırıyı kınıyorum. Saldırı sırasında başından vurularak şehit olan jandarma erimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, hafif yaralanan 2 güvenlik görevlimize de acil şifalar dilerim. Ülkemizin bu sıkıntılı günleri kısa sürede aşacağından kimsenin şüphesi olmasın.
DOĞANLAR BÜYÜYOR
Yaşam büyük güçlüklere rağmen devam ediyor. Oğlum Gökhan ve Gözde'nin beraberliğinden dünyaya gözlerini açan küçük Ertuğrul da bugün 1 yaşına giriyor. Oğlum ve gelinimin heyecanını anlıyorum. Aile arasında kutlama yapılacak. 1 yaşına giren torunumun gözlerinden öperim