Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) dün yapılan yönetim kurulu toplantısı, alınan kararlarla uzun süre konuşulacağa benziyor. Edinilen bilgilere göre yönetim kurulu aralarında Oda Başkanı Adnan Erbil ve Genel Sekreter Fatih Özsümer de dahil olmak üzere birçok çalışanın yetkisini kendi inisiyatifine aldı. Başkan Erbil'den alınan yetkiler arasında personel alma ve personel çıkarma bile var. Alınan bu kararlar, MTSO yönetiminin Başkan Erbil'i tasfiye ettiği yorumlarına neden oldu.
MTSO'da dün yapılan yönetim kurulu toplantısında çok konuşulacak kararlar alındı. 11 kişilik yönetim kurulundan 10'unun katıldığı öğrenilen toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Filiz Akbaş görevden alındı. Yeminli Mali Müşavir Sedat Bay'ın da iş akdi feshedildi. Oda Başkanı Adnan Erbil'e verilen personel alma ve çıkarma yetkisi de yönetim kuruluna geçti.
Başkan Erbil'in inisiyatifinde olan personel ve harcamalar üzerindeki yetkiler, kurul üyeleri tarafından geri alındı. Genel Sekreter Fatih Özsümer adına çıkarılan kredi kartının da iptal edildiği öğrenildi. Başkan Erbil'e verilen personel alma ve çıkarma yetkisi de iptal edilip Yönetim Kurulu'na verildi.
HAZİRAN 2015'TE YETKİ VERİLMİŞTİ
MTSO'daki yetkilendirmeler, 9 Haziran 2015 tarihli ve 109 sayılı karar ile verilmişti. O tarihte alınan kararla birlikte Başkan Erbil'e, Genel Sekreter Fatih Özsümer'e ve oda çalışanlarından bazılarına yetkiler verilmişti.
KANUN NE DİYOR?
Öte yandan Başkan Erbil ve diğer görevlilerden alınarak yönetim kuruluna verilen yetkilerle ilgili kanunda herhangi bir sıkıntı yok. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 20'nci maddesinde "Oda yönetim kurulu, gerekli hallerde, yetkilerinden bir kısmını başkana, üyelerinden birine veya birkaçına yahut genel sekretere devredebilir." ifadeleri yer alıyor.
FİKİR AYRILIKLARI POLEMİĞE NEDEN OLUYOR MU?
Yetkilerin alınması konusunda sadece başkanla sınırlı kalınmadığı ve bütün kararların yönetim kurulunda görüşülerek alınmasına yönelik bu şekilde bir tavır izlendiği bilgisi edinildi. Başkanın yetkilerinin alındığı toplantıya 11 kişilik yönetimden 10'unun katıldığı ve 9 üyenin evet oyu, bir üyenin ise çekimser kullandığı öğrenildi. Oda yönetimindeki fikir ayrılıklarından dolayı böyle bir karar alındığı iddia edilirken, bu bölünmenin ilerleyen süreçte ne gibi sonuçlar getireceği henüz bilinmiyor.
Editör: TE Bilişim