Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Manisa Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni düzenledi. Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan'ın Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı binasında ev sahipliği yaptığı törene Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, oda ile kurum başkan ve müdürleri, iş adamları ile vergi rekortmenleri katıldı.


"DAHA FAZLA GAYRET ETMELİYİZ"
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, kamu harcamalarının, kalkınmanın ve büyümenin en önemli finansman kaynağı olan vergilerin anayasal bir yükümlülük olduğunun altını çizdi. Manisa ile ilgili bazı vergisel verileri paylaşan Çakan, "İlimizde 78 bin 543 Gelir Vergisi, 7 bin 616 Kurumlar Vergisi olmak üzere toplamda 86 bin 159 adet mükellefimiz bulunmaktadır. 2013 yılında vergi dairelerince tahsil edilen 1.750.681.554 TL olan vergi tahsilatımız 2014 yılında 1.952.801.098 TL olarak gerçekleşmiş olup, Türkiye genelindeki artış oranı yüzde 10.1'dir.Yine son beş yıldaki ana vergi türleri itibariyle tahsilat oranlarına baktığımızda ise gelir vergisinde yüzde 85, kurumlar vergisinde yüzde 138 ve katma değer vergisinde ise yüzde 92 artış gerçekleşmiştir. Bu güzel tablonun yanı sıra vergi gelirlerindeki yıllık tahakkuk ve tahsilat oranımız ise 2013 yılında yüzde 76 iken 2014 yılında yüzde 74'e düşmüştür. Bu da vergileri ödeme veya tahsil etme konusunda daha fazla gayret etmemiz gerektiğini göstermektedir" dedi. Çakan, verdikleri mücadelenin Türkiye'yi daha güçlü bir ülke haline getirmek olduğunu dile getirerek, ödül alan mükelleflere ve kurum personeline teşekkürlerini iletti.


"VERGİ ALMAK, DEVLET OLMAKTIR"
Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, güçlü bir devlet olmak için vergi almak gerektiğini ifade ederek, "Devlet olmanın gereklerinden birisi de kural koymaktır. Kurallardan birisi de vergi koymaktır. Bu vergi koyma işi devlet olma bilinci belli ölçüde sağlandıktan sonra gerçekleşen bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilan edildiği 23 Nisan'daki törenden sonra alınan ilk karar vergiler ile ilgilidir. Bu karar hayvan başına alınan verginin belirlenmesidir. Vergi almak, devlet olmanın en önemli göstergesidir. Bu sebeple devletin koyduğu bu kurallara herkese eşit olarak uygulanmalı. Devletin maliyesi ne kadar güçlü olursa o devlet de o kadar güçlü olur. Bir devletin zenginliği varsa hem devlet güçlü olur hem de ordu güçlü olur" dedi


REKORTMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde ilk beşe giren mükelleflere ödülleri verildi. Gelir vergisi rekortmenleri sırası ile Eyüp Altan, Salih Kozlu, Mustafa Altan, Halit Ünlü ile Cemal Ergün oldu. Kurumlar Vergisi rekortmenleri ise ilk sırada Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Ege Linyitleri İşletmesi Müessesi Müdürlüğü olmak üzere sırasıyla, Bosch Termodinamik Isıtma Ve Sanayi AŞ, Schneider Elektrik San AŞ, Hayers Lemmerz İnci Jant Sanayi AŞ, Soma Elektrik Üretim Sanayi AŞ oldu. Ödüllerin verilmesinin ardından program sonlandı.
Editör: TE Bilişim