MANİSA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, bilişim teknolojileri ve endüstriyi bir araya getirecek Endüstri 4.0 teknolojisini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Türek, bu amaçla altıncı kısım tevsi alanının içinde AR-GE ve Teknoloji Merkezi kuracaklarını açıkladı.

Ülkenin gelişmiş sanayi bölgeleri arasında yer alan Manisa OSB, ileri teknoloji bir kuruluş olmak için çalışmalara hız verdi. Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünler üretmek istediklerini belirterek, yol haritası belirlediklerini söyledi. Türek, "Bölge sanayicilerimiz ile bölgemizin stratejik hareketlerini gözden geçirmek ve yol haritası çizmek üzere bir araya gelerek yaptığımız toplantılarda stratejik hedeflerimizi belirliyoruz. Hedeflerimizden biri de bölgemizin ileri teknoloji ve yüksek katma değerli ürün üretiminin artırılması için uygun hizmet ve olanakları sunmaktır. Bu ürünlerin geliştirilmesi için AR-GE merkezleri şart hale geldi. Bölgemizde AR-GE faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasına destek olmak amacıyla Manisa Organize Sanayi Eğitim Vakfını kurduk. 6'ııncı kısım tevsi alanının içinde de AR-GE ve teknoloji merkezi kuracağız. Bu konuda dünyada isim yapmış, söz sahibi olan enstitülerle işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğine Manisa Celal Bayar Üniversitesini katmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

"İNŞALLAH 4-0 YENİK BAŞLAMAYIZ"

Dünyada sanayinin boyut değiştirdiğini ifade eden Türek, 4'üncü sanayi devrimi olarak adlandırılan bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getiren endüstri 4.0 teknolojisi önemsediklerini söyledi. Türek, "Yüksek katma değerli teknolojik ürünler üreterek bölgemizin teknolojik sınıflandırılmasındaki payı ileriye taşınacaktır. AR-Ge faaliyetleri sayesinde dünyada sanayi de boyut değiştirdi. Bugün 4.0 teknolojisini konuşuyoruz. İnşallah 4-0 yenik başlamayız. Ülkemiz bu konuda ne yazık ki arzu edile seviyede değil. Ama hükümetimizin AR-GE konusundaki yatırımlara verdiği önemli teşvik uygulamaları bizi ümitlendiriyor. Açığımızı en kısa sürede kapatacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim