Manisa tarım ve sanayi şehri olmasının bir adım ötesine geçerek, üniversite şehri olmanın da sinyallerini vermeye başladı. İzmir'in yakın olması nedeniyle barınma sorunu yaşamayan üniversite öğrencileri, şimdilerde Manisa'da kalmak istiyor, ancak konut sorunuyla karşılaşıyor. Genç yatırımcı Selim Saraçoğlu ve eşi Özlem Saraçoğlu, bu sorunun üstesinden gelmek istemiş ve Sultan Camii'nin arkasında uygun bir bina da bulunca muhteşem manzarası ve hizmet kalitesiyle göz kamaştıran Köşk Kız Öğrenci Apartı'nı sektöre kazandırmış. Adı gibi kendisi de köşk yaşamı sunan kız öğrenci apartı, 7/24 uygulamasıyla sınırsız ayrıcalıklar sunuyor.
Öğrenci olmak her dönemde zordur. Hayatlarının baharında, gurbette, ilk defa ailelerinden bağımsız dirsek çürütmek zorunda kalan binlerce gencin kaygı düzeyi yüksek, güvensizlik duygusu tavan yapmış durumdadır çoğu zaman. İşte böyle bir anda sığınacak bir yuva, güvenecek insanlar görmek isterler çevrelerinde. Biz de, "Manisa'da öğrencilerin durumu ne alamde?" deyip, kendimizce bir araştırma yaptık. Malum, Manisa tarım ve sanayi şehri olmasının bir adım ötesine geçerek, üniversite şehri olmanın da sinyallerini vermeye başladı. İzmir'in yakın olması nedeniyle barınma sorunu yaşamayan üniversite öğrencileri, şimdilerde Manisa'da kalmak istiyor, ancak konut sorunuyla karşılaşıyor. Birkaç öğrenci bir araya gelip ev tutmaya kalksalar, şu anki durumda evli çiftlerin bile ev bulma şansı düşük. Fiyatlar da oldukça yüksek. Hadi kiraladınız bir ev, okuldu, dersti, sınavdı, yazdı, kıştı, yakıtıydı, yemesi, içmesiydi, bir sürü ek külfet. Öğrenci yurtları belli ölçülerde bir rahatlık, konfor sağlıyor öğrenciler için. Tabi hizmetin kalitesi de önemli.
KÖŞK'ÜN YÖNETİCİLERİYLE TANIŞTIK
Derken yolumuz Köşk'e düştü. Bir röportaj için öğrenci yurdu aradığımızda şehir esnafı Köşk'ü gösterdi bize, uzun uzun da methettiler. Genç yatırımcı Selim Saraçoğlu ve eşi Özlem Saraçoğlu, Manisa'da yaşanan bu sorunun üstesinden gelmek istemiş ve Sultan Camii'nin arkasında uygun bir bina da bulunca muhteşem manzarası ve hizmet kalitesiyle göz kamaştıran Köşk Kız Öğrenci Apartı'nı sektöre kazandırmış. Adı gibi kendisi de köşk yaşamı sunan kız öğrenci apartı, 7/24 uygulamasıyla sınırsız ayrıcalıklar sunuyor. Burası üniversite öğrencileri için kurulmuş yüksek standartlara sahip bir yaşam kompleksi. Öğrenciye sadece konaklama imkanı sunmakla kalmayıp, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olacak olanaklar sunuluyor. ‘Senin Tarzın, Senin Yaşamın' sloganıyla yola çıkan idealist girişimci Selim Saraçoğlu, misyonlarını da şöyle ifade etti: "Başarıya giden yolun ne kadar zahmetli ve engellerle dolu olduğunu biz yaşayarak öğrendik. Bu nedenle başarıya ulaşmak için bu yola ilk adımlarını atan öğrencilerimize öncelikle huzurlu ve güvenilir bir yaşam alanı sunmayı, ardından kariyer yolunda karşılaşacakları her engelde ve zorlukta onlara destek olacak donanımı sağlamayı ve bunu yaparken de iletişimi ve sosyalliği bol aktiviteler sunmayı görev edindik". Vizyonları ise, şöyle: "Geleceğimizin mimarları olan üniversite öğrencilerimize huzurlu, güvenilir ve konforlu bir yaşam kompleksi içerisinde eğitim hayatları boyunca ve iş hayatlarında yararlanabilecekleri sosyal ve kişisel gelişimlerine katlı sağlamak".
KÖŞK'Ü TERCİH ETMENİN PEK ÇOK NEDENİ VAR!
"Neden Köşk?" sorusuna verilebilecek birçok cevap var. Öncelikle, ev tadında ve rahatlığında bir yaşam sunuyor. Konumu itibariyle üniversitenin tüm kampüslerine ulaşımı çok kolay. Sinema, tiyatro, konser alanları, banka, market, ATM ve AVM' ler yürüme mesafesinde. Öğrencinin üniversite yaşamında başarıya odaklanabilmesi için ihtiyacı olan her üniteyi sunuyor. Eğitim öğretim dışında da sosyal hayatı destekliyor. Verilen kişisel hizmetlerle ailesinden ayrı ve uzakta yaşayan bir öğrenci için hayatı kolaylaştırıyor. Köşk'te öneri ve şikayetler göz önünde bulunduruluyor. Daha ne olsun değil mi?
HİZMETLER SAYMAKLA BİTMİYOR
Köşk'ü tanıdıkça ve hizmetlerini öğrendikçe, insanın, "Ben nereye geldim?" diye sorası geliyor. Lüks otel konforundaki Köşk, Saraçoğlu ailesinin sıcaklığı ve misafirperverliğiyle birleşince yaşanası bir hal alıyor. Köşk 1, 2 ve 3 kişilik odalarda isteğe göre farklı konaklama seçenekleri sunuyor. Ortak ve kişisel kullanım alanlarında temizliğe çok fazla önem veriliyor. Tüm tesiste ücretsiz Wİ-Fi, uydu bağlantılı TV, ortak alanlarda güvenlik kamera sistemi, yangın ve hırsız alarm sistemi, merkezi ısıtma sistemi hizmetleri sunuluyor. Öğrenci anneleri ve kız kardeşleri misafir ediliyor, yakınlarının yaşam alanını görebilmeleri için misafir ağırlama imkanı sunuluyor. Her daim ve her konuda danışmanlık hizmeti veriliyor. Öğrencilere büyük külfet sayılan elektrik, su, internet, ısınma vb. tüm fatura takibi ve diğer rutin işlemlerden ve ödemelerden uzak bir ev yaşantısı sunuluyor. Böylece, öğrenciler kendi finansal yönetimlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyor. Üstelik hiçbir siyasi, mezhepsel veya dini akıma bağlı olmayan, sadece üniversiteli öğrencilerinin özgürlük anlayışına hizmet vermek amacıyla kurulmuş, tarafsız ve profesyonel bir kuruluş Köşk.
DAHASI VAR…
Teras Cafe, Mini Sinema, Mutfak (Tüm Malzemeleriyle), Fitness, Çamaşır Odası, Ütü Odası, Bavul Odası, 7/24 Danışma, Düzenli Oda Temizliği, 24 Saat Sıcak Su, Asansör, Jeneratör, Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Yapı, Yönetim, Temizlik, Güvenlik Personelleri, Parmak İzi Geçiş Sistemi, Yüksek Hızda Kablosuz İnternetcamera, Uydu Bağlantılı TV (Her Odada), 24 Saat Kameralı Güvenlik Sistemleri, Yangın Alarm Sistemi, Hırsız Alarm Sistemi, Merkezi Isıtma Sistemi, Sosyal İmkanlar, Yabancı Dil Eğitimleri ve Konuşma Kulübü (İngilizce), Kişisel Gelişim ve Kariyer Seminerleri, Dans Kursu, Enstrüman Kursu, Fotoğrafçılık Kursu, Resim Kursu, Tiyatro Kursu, Pilates, Sinema Kulübü, saymakla bitmeyen hizmetler… Köşk, her dairesi farklı bir dünya şehrinin konseptiyle tasarlanmış 5 kattan oluşuyor. Her katta 1, 2 ve 3 kişilik odalar bulunuyor ve her katın kendine özel mutfağı, tuvalet ve banyosu olmakla birlikte her bir odanın kendine özel buzdolabı ve mutfak gereçleri de bulunuyor.
İYİ GÜNDE, ZOR GÜNDE YANINIZDA
Alışılagelmiş yurt-apart kavramını değiştiren, özel olarak öğrenciler düşünülerek tasarlanmış, geçici bir konaklama noktası değil, eğitim için hazırlanmış bir motivasyon platformu ve konaklamanın haricinde sunulan imkanlar doğrultusunda Köşk, tam bir sosyal yaşam merkezi. Burada her öğrenci ailenin bir ferdi gibi korunup gözleniyor. Öyle ki bir sağlık problemi yaşadıklarında hemen yetkililer tarafından hastaneye götürülüyor ve tedavileri yaptırılıyor.
En üst kattaki terastan yeşillikler içindeki Şehzadeler Şehri Manisa'yı izliyorsunuz. Tam karşınızda muhteşem heybetiyle Mesir Camii duruyor. Kuş sesleri arasında elinizi uzatsanız bulutlara değecek hissine kapılıyorsunuz. "Tamam!" diyorsunuz, "Köşk dedikleri tam da bu olsa gerek".
Köşk Kız Öğrenci Apartı'nı görmeyi çok istediniz değil mi? Gidin, güler yüzle, sevgiyle ağırlanacaksınız.

Haber: Nezih VAROL



Editör: TE Bilişim