MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde çekirdeksiz kuru üzüm sezonunun açılışı için düzenlenen törende sembolik olarak satışa çıkarılan 50 kilogramlık üzümden 7 bin lira gelir elde edildi. Bu gelir, 15 Temmuz darbe şehitleri aileleri ve yakınlarına bağışlandı.
Salihli Ticaret Borsası, 2016- 2017 çekirdeksiz kuru üzüm sezonu nedeniyle hizmet binasında tören düzenledi. Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, Belediye bünyesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nü kurduklarını söyleyerek yapılanmaya gittiklerini Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ticaret Borsası ile birlikte üreticiler için ciddi projeler ürettiklerini açıkladı. Salihli Kaymakam vekili Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ise "Ülkemizin en değerli coğrafyasında yaşıyoruz. Genel sıkıntıyı, ihracat ürünü olan üzümde de yaşıyoruz. En fazla sıkıntı ise ilaçlama, kurutma ve pazar bulmada yaşanıyor. Bunu birlik ve beraberlik içinde el ele vererek çözeceğiz. İnşallah Rus pazarının açılmasıyla da yaş ve kuru üzümün önü açılacak" dedi.
Protokol konuşmaları ve Müftü Nurullah Sadıç'ın yaptığı duanın ardından borsaya getirilen sezonun ilk kuru üzümü açık artırma ile satıldı. Yağbasan Mahallesi'nden üretici Süleyman Aydın'ın getirdiği 50 kilo çekirdeksiz kuru üzüm açık arttırma ile alıcısını buldu. İşadamı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Cem Yalvaç, açık artırmada 140 TL'den 50 kilo üzümü 7 bin TL'ye aldı. Üzümün geliri ise 15 Temmuz darbe şehitleri aileleri ve yakınlarına bağışlandı.
Editör: TE Bilişim