İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da düzenlenen 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı (WorldFood İstanbul), 290 milyar lira ciro ve 410 binin üzerinde çalışana sahip gıda sektörünün zirvesine ev sahipliği yaptı. Yeni işbirliklerine zemin hazırlayan fuara Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Ticaret Odası'nın standı damgasını vurdu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Murat Baybatur'un atılımıyla açılan stant, fuar ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Akhisar'ın salçasının da WorldFood'ta görücüye çıktığını belirten Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, dünya tercihinde ilk sırada yer alan yeşil zeytinin yanı sıra Akhisar tirilye ile küresel piyasada büyük ilgi gördüklerini de kaydetti. Alhat, şunları söyledi: "Akhisar'ın hedefi kişi başı tüketimde 10 kilogram. Bizim zeytin ve zeytinyağımızda sağlıksız hiçbir şey yok. Bunun üstüne bir de çok yüksek kalitede ürün alıyoruz. Yeşil zeytinde Türkiye'nin yüzde 70'ini, siyah zeytinde ise yüzde 35'ini Akhisar'da üretiyoruz. Birçok marka Akhisar'da tesisleşmeye başladı. Organize sanayide doluluk oranımız yüzde 100'e ulaştı. Yeni kurulun Zeytin İhtisas Organize Sanayi'nde satış oranlarımız çok yüksek. Geldiğimiz noktada, artık zeytin ve zeytinyağında referans nokta Akhisar oldu. Akhisar resmen zeytinin başkentidir."
"AKHİSAR'IN YANINDAYIZ"
Bakan Yardımcısı Daniş, Akhisar'ın zeytin ve zeytinyağında farklıllığı yakaladığını, kalite ve rekabette önde gelen bir markaya dönüştüğünü belirterek, "Biz her zaman Akhisar'ın yanındayız" diye konuştu. Sofralık zeytine destekleme verilmesi konusu üzerinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Daniş, tağşişe yönelik aralarında ağır cezaların da bulunduğu yaptırımları içeren tasarının da kısa zamanda Meclis'in önüne geleceğini söyledi.
"AKHİSAR ARTIK BİR MODELDİR"
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise Akhisar'ın sektörde kendini kanıtlamasının ötesinde artık öncü konuma geldiğini belirterek, "Akhisar zeytin ve zeytinyağında gerçekleştirdiği üretim, model olacak niteliktedir" dedi.
DÜNYA İLE AYNI KALİTE
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Türkiye'de sofralık yeşil zeytin pastasının yüzde 70'ine, sofralık siyah zeytin pastasının ise yüzde 30'una sahip Akhisar'ın 14 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştığını belitti. Alhat, şöyle konuştu: "İyi tarıma geçtik. Organik tarım çalışmalarımız başladı. Sağlıklı nesiller için zeytinyağı ve sofralık zeytin üretimimizi artırdık. Akhisar bugün dünya ile aynı kalitede ürün üretiyor. Ürettiğini de en iyi şekilde ambalajlıyor."
Editör: TE Bilişim