Bugünlerde Manisa'yı yakından ilgilendiren etkinlikler sabah saatlerinde gerçekleşiyor, dün de İpek Kağıt'ın Manisa ve Türkiye için önemli bir yatırımının açılış töreni vardı. Davetliydim, katıldım, muhteşemdi. Bu törenin ilginç yanı eş zamanlı olmasıydı. Ne demek eş zamanlı? Şöyle; Toplam 300 milyon liralık yatırım hamlesi kapsamında en son teknolojiye sahip yeni kağıt makinesini ve medikal hijyen tesisini Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) hayata geçiren İpek Kağıt, aynı gün ve saatte Kazakistan'da da benzeş tesisinin açılışını yaptı. Bu anı hissetmek gerçekten heyecan vericiydi, daha güzel olan yanı ise bu işin duayeni Bülent Eczacıbaşı'nın açılışta bizimle birlikte olmasıydı.
ECZACIBAŞI'NIN DEHASI TARTIŞILMAZ
Dile kolay, Türkiye daha gelişmiş teknolojiyle yeni tanıştığı yıllarda, Türkiye'nin en önemli 3 iş adamının arasında yer alan, ilaç sanayinin ise ülkedeki 1 numaralı devi olan Bülent Eczacıbaşı, 1969 yılında hijyenik kağıt işine giriyor. Eczacıbaşı, hijyenik kağıdın insan yaşamındaki önemini ve sağlığa katkısını o yıllarda görüp bu alana yaptığı yatırımıyla dehasını bir kez daha göstermiş. Ne mutlu bana ki Bülent Eczacıbaşı ile bu açılış vesilesiyle bir araya geldim, sohbet ettim, sıcakkanlı ve samimi bir insan. Her cümlesi ayrı bir anlam taşıyor.
YAPTIKLARININ VE YAPACAKLARININ BİLİNCİNDE
MOSB'de gerçekleşen İpek Kağıt'ın tesisinin açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, iki yeni yatırımı hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek güzel bir konuşma yaptı. "İpek Kağıt kurulduğu ilk günden bugüne sürekli yenilikçilik anlayışıyla tüketicilerin hayatına değer katan ürünleriyle temizlik kağıdı sektörünün öncü ve lider kuruluşu olarak bizleri gururlandırıyor. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine 4 bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizle, İpek Kağıt kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz" diyen Eczacıbaşı, bölgesel güç olma hedefiyle atağa kalktığı günlerden bugüne başarıyı yakalamış olmanın gururunu taşıyordu.
HERKES VARDI
Bu tesis Manisa için önemliydi. O nedenle Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Emniyet İl Müdürü Fevzi Bilgiç, SGK İl Müdürü Nesrin Aras, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, MOSB Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı CEO'su Dr. Erdal Karamercan ile Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticileri törende yer aldı. Hem Manisa'daki, hem de kardeş ülke Kazakistan'daki tesisler, İpek Kağıt'ın Orta Asya operasyonunun genişlemesine olanak sağlayacak.
Eczacıbaşı Topluluğu'na Manisa'ya kazandırdığı dev tesis için teşekkür etmemiz gerekiyor. Umarım OSB'mizde böyle Dünya devlerinin sayısı hızla artar.