11 ayın sultanı Ramazan ayının üçte birlik bölümünü geride bıraktık. Yüce Allah’ım oruç tutan müminlerine serin havalar nasip ediyor. Bu yıl iftar yemeklerine pek gitmiyorum. Bazı davetlere de katılmaya özen gösteriyorum. Geçen hafta AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’nin Muradiye’de teşkilatına verdiği iftar yemeğinde bir göründüm o kadar. Ataman Taydaş ısrarla davet ettiği için Ahmet Erken’in oğlu Ali ile gittiğimiz iftar yemeğinde izdiham vardı.

ALİ ERKEN’E SİYASET DERSİ VERDİM

Sağ olsun milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri kurulan iftar sofrasına sıra sıra dizilmişler. Şöyle bir baktım, körler sağırlar birbirini ağırlar ya öyle. Ahmet Erken yanımda. Ali Erken’e  “İftar yemeklerine son dakika gidilmez. Buyur, manzarayı gördün mü?” dedim. Top atıldı, biraz su içtim. Ahmet Erken iftarı açmak için Sofra Levent’in yerine gitmeyi önerdi.  Ali Erken’e “Böyle yerlere zamanında gel. Sana biraz siyaset dersi vermiş olayım” dedim.

ÖZDAĞ VE TANRIVERDİ’YE SORULARIM VARDI

Sofra Levent’i aradım. “Başkanım çorba da yemek de var, buyur gel” dedi. Ben de “Levent 3 kişilik iftar sofrası hazırla” dedim. Yolda Ali’ye söyleniyorum. Erken gitsen milletvekilleri ile sohbet edecektim. Hüseyin Tanrıverdi’ye birkaç çift söz söyleyecektim. Selçuk Özdağ’a ‘Spor Müdürü ne oldu?’ diye soracaktım. Muradiye spor kompleksinin ne için yapıldığını, öğrenmeye çalışacaktım. Ali Erken genç siyasetçi “Haklısın abi” dedi. Ali’ye “Bir daha büyük lafı dinle, bu yaşta her şeyi bilemezsin” dedim.

SOFRA LEVENT’İN MENÜSÜ MÜKEMMELDİ

Ahmet Erken bizi son sürat Sofra Levent’in Anıt’ına getirdi. Kapıda bizi Levent, Hayri ve Uğur karşıladı. Hemen masaya oturduk. Orucumu açtım. Hayri masayı böreklerle çöreklerle donatmış. Çorba enfesti. Güveç harika. Taze fasulye, pilav, tatlı… Ye, yiyebildiğin kadar. Hayri masamıza oturdu. Beraberce karnımızı doyuruyoruz. Sofra Levent’in Anıt’ında bizim bulunduğumuz Cuma gecesi iftar yemeklerinin ikinci günüymüş. Sosyete dürümcüsü Mehmet aradı, ‘Neredesin?’ diye. ”Anıt’tayım” cevabını alınca şaşırdı. “Hani AK Parti İl Başkanlığı’nın iftarına katılacaktın?” diye sorunca “Mehmet fazla kurcalama Anıt’tayım, geleceksen gel, Ahmet Erken ve oğlu Ali ile beraberim” dedim. Mehmet geldi. Sonra oğlum Gökhan aradı, geleceğini bildirdi. Oğlu Ertuğrul’u da alıp gelmiş. Böylece torunumu da görmüş oldum. Levent çayları gönderiyor. Sohbet koyulaşıyor. Bir baktım saat 23.30 olmuş. “Haydi kalkalım” dedim. Anıt serin. Levent, Hayri ve Uğur iftar sofralarının menüsünü her gün değiştiriyor. Benim gibi gittiğiniz davette yer bulamazsanız Sofra Levent’in yerinde sakin sakin iftarınızı açıp sinirlerinizi gevşetebilirsiniz. Denemesi bedava.

***

Dün gece de Sofra Levent’e gittim, Anıt’ta bir iftar sofrası kurdu. Yanımdaki misafir Osman Talu bile “İstanbul’da böyle iftar sofrası az bulunur” dedi. Osman Talu işadamı. İstanbul’dan misafirim olarak gelmişti. İftarımızı beraber açtık. Çaylarımızı Bıyık’ta içtik. Ramazan’ı böyle geçirmeye gayret sarf ediyorum. Allah da hava şartlarını oruç tutanlara göre düzenliyor.