Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanı Hüseyin Tanrıverdi'nin babası hasta. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde. Tanrıverdi Manisa'da hastanenin yoğun bakım ünitesinde babasının sağlık sorunları ile meşgul. Elbette Allah'tan ümit kesilmez. 82 yaşında daha önce de sağlık sorunları nedeni ile birkaç ameliyat geçirmişti. Kendisini ziyarete gitmiştik. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve Nizamettin Etyemez'le Hüseyin Tanrıverdi'yi bu sıkıntılı günlerde dostları yalnız bırakmıyor. Babasının başucundan ayrılmayan Tanrıverdi'ye "Geçmiş olsun acil şifalar" dilekleri ile gelen ziyaretçi akınına tanık oldum. Dostlar bugünlerde belli olur. Hastane ortamını yaşayanlar bilir. Kasvetli bir havası vardır. Hüseyin Tanrıverdi'ye "Bu ortamda yapacak birşey yok. Yoğun bakımda tedaviyi doktorlar ve personel yapıyor. Kayınpederini de kaybettin. Üzgünsün biliyorum. Ancak akşam bir yerde oturalım yemek yiyelim, tebdili mekanda ferahlık vardır" dedim. Düşündü. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler'e "Başkan'la kısa bir yemek yiyelim. Benim için de iyi olur" cevabını verince Çarşamba akşamı Ahmet Songüler, Nizamettin Etyemez. Adnan Kaçire ve Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte olduk. Hüseyin Tanrıverdi başkentin nabzını iyi tutan, sendikacılık yanı ile halka hergün görüşen, sorunlarına care bulmaya çalışan bir yapısı vardır. Yemeğe Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i de davet ettim. Songüler hasta olduğunu belirtmesine rağmen Çelik yoğun çalışma temposundan ve hava şartlarından ayakta duracak hali yoktu. Ömer Faruk Çelik "Çok isterdim, ama durumum ortada, başka bir zaman" dedi. Başkentte Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik ve yardımcısı Songüler ile gittiğimde Hüseyin Tanrıverdi'yi sendika genel merkezinde ziyaret etmiştim. Odası ziyaretçiler ile doluydu. Bir abi olarak seveni sayanın çok olduğunu görmüştüm.
Ben de Hüseyin Tanrıverdi'yi severim. Ahmet Songüler'in organize ettiği yemekte güzel bir sohbet ettik. Ülke gündemini , Manisa'yı masaya yatırdık. Başkanlık sistemini, referandumu, ekonomideki sıkıntıları konuştuk. Tanrıverdi başkanlık sisteminin Türkiye'nin önünü açacağı görüşünde. Ekonomideki dalgalanmanın geçici olduğunu, alınan tedbirler ve gelecek olan sıcak para ile rayına oturacağını söyledi. Bana "Manisa'da ne var ne yok" diye sordu. "Bildiğin gibi değişen birşey yok. Halkın sıkıntısı hissedilir cinsten. Huzur istiyor" dedim. Sizin anlayacağız Hüseyin Tanrıverdi'yi bir sure hastane ortamından uzaklaştırdık. Baba ailenin kutsal varlığı, reisi, direği. Yaşı ne olursa olsun baba. Mustafa amca yaşam savaşı veriyor. Allah'tan umut kesilmez.
SÜMER ORAL GALATASARAY DİVAN ÜYESİ OLDU
Benim Sümer abim. Cumhuriyet tarihinde 5.5 yıl maliye bakanlığı yapan rahmetli Süleyman Demirel'in güvenini kazanmış Manisa'mızın yetiştirdiği değerli bir parlamentir. 1976 yılından beri dostluğumuz devam etmektedir. Her gün konuşmasak da haftada en az üç gün birbirimizi ararız. Sümer abim benim gibi koyu Galatasaraylı'dır. Alp Yalman başkanın yakın dostudur. Nerede olursa olsun Galatasaray'ın maçı oldu mu izlemeye çalışır. Sümer abim divan kurulu üyesi olması nedeni ile düzenlenen törene katılmak için İstanbul'a gitmişti. Ancak İstanbul'da kar fırtına yüzünden tören ertelenince Ankara'ya dönmüştür. Sonra düzenlenen törene katılamadı. Onun adına törene katınıldı. Galatasaray'ın durumu ortada kör topal gidiyor. Bu haliyle bile şampiyonluk yarışından kopmadı. Konya'yı yendi. Karabük'ü de deplasmanda yenerse Galatasaray yarışa devam eder. Sümer Oral'a Galatasaray divan kurulu üyeliği hayırlı olsun.