Bugünkü yazım biraz çeşitleme olacak. Tek bir konudansa gündemi oluşturan, hayatın içinde yer aldığımızı hissettiren, kâh mutlu eden, kâh bu da olur mu dedirten küçük ayrıntıları bir bütüne dönüştürüp yazıya dökeceğim. Hepimiz kendimize pay çıkaracağımız birşeyler bulacağız. Okuduktan sonra düşünmeniz, eleştirmeniz, görmeniz, tatmanız, doymanız dileğiyle..

İnsanlığa Dair

Beni tanıyanlar hayat felsefemi çok iyi bilir. Dünyam sevgi üzerine kuruludur. Çıkarsızca, olduğu gibi severim ve bunu hissettiririm karşımdakine elimden geldiğince. Bu ister yetişkin olsun, ister çocuk olsun, ister hayvan olsun hatta ve hatta bir eşya olsun kıymet veririm.

Çoğu kez karşımdaki incinmesin diye çok ince düşünürüm. Bu her insanda dozunda olması gereken bir duygudur bence. Olmazsa, insan içine olmaması gereken farklı duyguları yerleştirebilir. Kin gibi, fesatlık gibi, kıskançlık gibi...

İnsan olmanın gereğidir iyi olmak. Bunu başarmak hiç de zor değildir.

Bazen öyle olaylara şahit oluyor, öyle davranışlar görüyorum ki, hayretler içerisinde kalıyorum. Hele ki çocuk merkezli olan olaylarda insanların davranışları, düşünceleri bana pes dedirtiyor. Kötü insan diyorum bunlara. O kadar kötüler ki, bir çocuğun gözyaşı akarken başka bir çocuğun da ağlamasını, üzülmesini istiyorlar. Yapmayın. İçinizdeki fesat duyguları, kin ve nefreti söküp atın. Atın ki, çocuklarınıza iyi örnek olun büyüdüklerinde sizin gibi olmasınlar.

Yeni Lezzetler, Yeni Mekanlar

Manisa yeni bir mekâna daha kavuşuyor. 45park AVM. Resmi açılışı 8 Eylül'de yapılacak olan avm'de bir işletme benim için çok özel. Şu anda hizmette müşterilerini ağırlıyor. Ailemden biri olan, güleryüzlü, işini layığıyla mükemmel ötesi yapacağına adım gibi emin olduğum Sema Kaplan Önatlı. İşletmeciliğini aldığı Cızbız Köfte yeni damak tadınız olacak bence. Zengin köfte, et ve tavuk menüsüyle, kahvaltısıyla size şiddetle tavsiye edeceğim bir mekân. Gidin, görün, tadın ve doyun. Gidenler çok beğeniyor. Bunu gitmeniz için, öylesine söylemiyorum, gidenlerin değerlendirmesi. Hem açık hem de kapalı mekanıyla Manisa'nın gözde yemek yerlerinden olacağını kısa sürede gösterdi. Bol müşteriler, bereketli kazançlar inşallah.

BİR BAYRAM DAHA

Gelecek hafta salı günü  Kurban Bayramı. Gazeteler tatil olduğu için çıkmayacağından kutlamamı bugünden yapayım dedin. Hepinize sağlıkla,  mutlulukla geçireceğiniz bir bayram diliyorum.

Hayatın içinde sevgiyle yer almanız dileğiyle.