Bulutlar ağlamasa, yeşillikler nasıl güler ? Her şeyi bir anda üstüme salışını, her sıkıntıdan bir ders almayı öğretmeni seviyorum. Bir anda her şey üstüme gelirken tuz buz olan hayaller; vakti geldiğinde buzdan kaleler yapmamı sağlıyor.
Kavuşmalar olmasa, hasretin özlemin kıymeti bilinir miydi ? Hasrete özlem ekleyerek beklemek güzeldir, sonu vuslatsa...
Can kırıkları, hayal kırıkları olmasa mutluluğun, başarının kıymetini nasıl anlardık.
Her kaybediş yeni bir buluş bu hayatta. Her sıkıntı yeni bir değişimin habercisi aslında... İşte hayat seni her halinle seviyorum.
Güzel gelişlerini, sert dönüşlerini, zamansız akışlarını, anlarda kayboluşlarını seviyorum.
Zamansız kaybedişlerin arkasından yeni gelen hayatları seviyorum.
Ben sana kök saldıkça; senin çiçek verişlerini, dalındaki meyveleri, her yaprağını ayrı seviyorum hayat. Hayat seni her tür yaşamayı seviyorum. Hayatım sevmek üzerine kurulu benim. Hem de sonsuza dek... Küstüğüm, kırıldığım her şeye ve herkese rağmen...

***
Dostlar, önümüzdeki 6 Mayıs Hıdırellez. Dünyada 6 Mayıs, bereket bolluk, sağlık, talih, kısmet, şifa, uğur ve mutluluk gibi sayısız dileklerin kabul edildiği gün olarak bilinir. Hızır ve İlyas peygamberler her yıl 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece buluşup doğaya can vermek üzere sözleşmişler. Onlar tüm gece boyunca gezerler. Gül ağaçlarına asılan veya suya bırakılan dilekleri toplarlar.
Efsane bu ya;eğer sizin de dilekleriniz bulunursa bir yıl içinde yerine gelir.
Rahmetli ananem Elver Hanım; ‘'Bu gece güzel dilekler dile ,kimsenin yoluna taş koyma, ayağına çelme takma. Sen iyilik düşünürsen iyilikler seni bulur''. Ne düşünürsen o olur; her yıl 5 Mayıs gecesi ananemin bahçesindeki gül dalına beyaz bir kağıda dileklerimizi yazar, bağlardık. Bahçeye istediğimiz her şeyin şeklini bazen taşlarla, bazen kibrit çöpleriyle yapardım. Ananem cüzdanını açık bırakır sabaha kadar dolacak, evimiz bolluk, bereket içinde bir yıl geçirecek derdi. Çocuktum sabaha kadar hepsi gerçekleşecek sanırdım. Bir yıla varmadan gerçekleşirdi de...
Ve anladım ki ; O'ndan iyi niyetle istiyorsan, hayallerinin gerçekleşeceğini sanıyorsan, sanmak da inanmakmış. İnanırsan hayatı seversen, hayatta seni seviyor.
Hayat seni her halinle seviyorum. Senin her halin ayrı bir güzellik görmesini bilene...

Sevgi ile kalın...