28 Şubat 2018 Çarşamba günü 'Gelişimin Engeli Hakemler' başlıklı Bölgesel Geldişim Ligleri'nde görev yap(amay)an hakemlerle ilgili bir yazı kaleme almış, yazarken hakemlik mesleğini ve kişileri rencide etmemek adına kelimeleri özenle seçmiştim. Yanlış yapmışım. O günden bugüne değişen birşey olmadığı gibi, durum daha da vahim halde geldi. Kontrol mekanizması işlemeyen, "Nasıl olsa bana 'dur' diyen yok. Düdük bende istediğimi yaparım" zihniyetiyle yeşil sahalara çıkan hakemlerin artık maçı düzgün yönetmesini beklemekten vazgeçtim çocukların sağsalim maçı bitirmelerine dua eder oldum.

Geçtiğimiz cumartesi günü 8 Eylül Stadı'nda Manisa Büyükşehir Belediyespor U16 takımı ile Bucaspor U16 takımı arasında oynanan maçta korktuğum oldu ve maalesef Nedim Türk adlı hakemin yönetemediği maçta Manisa BBSK takımının oyuncusu Furkan Tiraki sahayı acılar içinde sedyeyle terketmek zorunda kaldı. Onun dışında başka oyuncular da sert darbeler aldı maç boyunca.

Çocuğumuz sahadan sedyeyle ayrılırken Nedim Türk kararlarına en trajikomiğini ekleyerek pozisyonda taç atışı kararı verdi. Maçın kamera kaydından sert mücadelelerin yaşandığı pozisyonları, Furkan'ın acılar içerisinde kıvrandığı sakatlanma pozisyonunu, sahayı sedyeyle terk etmesini, diğer sert mücadeleleri izledikçe kahroldum.

Böyle bir kişi nasıl hakemlik yapar hayretler içerisinde kaldım. Çok basit ve gözlerinin önünde yaşanan, iki Bucasporlu oyuncunun sert müdahalesiyle acılar içerisinde kıvranan oyuncuyu hiçe sayıp taç atışı kullandıran Nedim Türk, sen hakemliği nerede öğrendin? Maçın ilk dakikalarında sert bir oyun olacağını tribünden bir seyirci olarak ben anlarken, sahada otorite olan sensin ya, bu pozisyonlara göz yumarak neden önlemini almadın? Çalacağın düdükle, göstereceğin kartlarla neden tansiyonu düşürmedin? Nedim Türk, bu gençler sen hakemliği öğrenesin diye seçilmiş kobaylar değil. Eğer ben hakemim diye sahaya çıkıyorsan görevini yapacaksın. Hataların olabilir evet ama bu hatalar bir gencin göz göre göre sakatlanmasına sebep olamaz. İşini doğru yapacaksın ki hakemlik ünvanını hak edeceksin.

Adı üzerinde Gelişim Ligi. Bu çocuklar bu liglerde yetişecek gelişecek içlerinden çıkan yetenekli çocuklar ileride profesyonel olacak. Ama senin gibi hakemler de bu çocuklarla bir gelişiyorsa, vay o zaman çocuklarımızın haline. Bu lig deneme tahtası değil. Senin keyfince düdük çalacağın yer hiç değil.

Buradan ayrıca bu hakemleri denetleyen yetkililere de birkaç sözüm olacak.

Bu maçı takip eden gözlemci var mıydı? Bu bir.

Varsa eğer, bu maçla ilgili, hakemle ilgili raporunu çok merak ediyorum. Bu iki.

Eğer hakemle ilgili olumsuz rapor yapıldıysa sizin tutumunuz ne olacak merakla bekliyorum. Bu da üç.

Yok herşey güllük gülistanlık diyorsanız o gülün dikeni çocuklarımıza değil size batsın