Yunusemre Belediyesi, özel bir firma tarafından Uncubozköy’de yapılmak istenen projeye ait arsaya sınırsız yükseklik ve yoğunluk yapılaşmasına izin verecek şekilde imar durum belgesi verildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, firmaya yapı ruhsatı verilmediği, Büyükşehir Belediyesi’nden görüş sorulduğu ifade edildi.  Ancak yine belediye tarafından gönderilen belgede, “Yürürlükte olan imar plan notlarına göre sakınca yoktur, estetik açıdan görüş alınmasına ihtiyaç duyulmuştur” denildi.

Yunusemre Belediyesi tarafından, ilçe sınırlarında Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapılacak bir projeye verdiği izin gündem konusu oldu. Tam 22 katlı olacak projeye izin veren Yunusemre Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’nden de görüş isteyerek adeta suçuna ortak aradı.

“BİZİM AÇIMIZDAN SIKINTI YOK, ESTETİK AÇIDAN BÜYÜKŞEHİR BAKSIN”

Konu gazetelerde haber olunca da Yunusemre Belediyesi, haberleri yalanlamanın telaşına düştü. Ancak bu telaş Yunusemre’nin kendisiyle çeliştiğini belgeledi. Proje için ilgili firmanın yapısına henüz yapı ruhsatı verilmediği belirtilen açıklamayla birlikte basın kuruluşlarına bir de belge gönderildi. Belgede yazanlar ise Yunsuemre’nin kendisiyle çeliştiğinin kanıtı oldu.

Belgede şu ifadeler yer aldı: “Yapı ruhsatı talep edilen karma kullanımlı yapının mimari projesi belediyemizce incelenmiş olup, yürürlükte bulunan uygulama imar planı ve prestij yol imar planı notlarına göre herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Sonuç olarak yapı ruhsatı talebine esas taşınmazın prestij yol olan Mimar Sinan Bulvarı’nda cephe alması nedeniyle estetik açıdan makamınızdan görüş alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.”

Editör: TE Bilişim