Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Akhisar’da devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Genç ve Demir’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Merve Ateş de eşlik etti.

  Akhisar’da incelemelerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörlüğünü ziyaret eden Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, burada koordinatörlük tarafından yapılan aşure hayrına katılarak, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Daha sonra koordinatörlüğe geçen Fevzi Demir, burada mahalle muhtarları ve bazı ilçelerin koordinatörleri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Merve Ateş ile Akhisar Koordinatörlüğünde buluşan Fevzi Demir, yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri de hazır bulundu.

  Yolun yapımının çocukluğundan bu yana beklendiğini ifade eden Çoruk Mahalle Muhtarı Metin Akarsu, “Bu yolun yapılması çok iyi oldu. Mahalleler arasını birbirine bağladı. Diğer mahallelerde akrabalarımız var bu yol yapılmadan önce bir saatlik yolculuk sonrası akrabalarımıza gidiyorduk. Şimdi bu yol ile seyahat süremiz dakikalara indi. Yolun yapımında emeği olan tüm çalışanlara ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

  10 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİR YOL OLDU

  Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, yapılan yol çalışmasının Şehitler-Çoruk-Ulupınar mahallelerini birbirine bağladığını belirterek, “Akhisar koordinatörlüğüne bu yolun yapımı için müracaat edilmişti. Gerek toplu taşıma gerekse mahallelerin birbiriyle olan ilişkilerini geliştirmekte, akraba ziyaretinde kullanılan bir yol. Burayı programlamıştık. Ekiplerimiz olarak yolun birinci kat temel malzeme işlemlerini tamamladık. Mevsimin sonuna yakın olmamıza rağmen 7 kilometrelik yolun sathi kaplaması yapılarak tamamlandı. Bu yol Çağlak grup yolunu ve Gördes TCK yolunu birbirine bağlayan bir yol oldu. Burada yaklaşık 10 mahalleyi birbirine bağlayan bir yol oldu. Kazasız belasız kullanmaları dileğiyle hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

  YOL 15 KİLOMETRE KISALDI

  Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ise yol çalışması hakkında şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi yaz kış demeden bütün mahalleleri birbirine bağlayan yolları ekibiyle birlikte vatandaşlarımızı daha rahat bir şekilde ilçe merkezlerine ve birbirlerine nasıl bağlantı yaparız çalışması içindeyiz. Yaklaşık 24 kilometre yolumuzu bugün bitirdik. Mevsim sonuna kadar 27 kilometreyi daha bitireceğiz. Bu yolun önemi Şehitler-Çoruk-Ulupınar mahallelerini birbirine bağlıyor, grup yolumuzu da karayolumuza bağlayan, buradaki vatandaşımız 25 kilometrelik yolu dolaşarak varacağı yere 10 kilometre yol giderek varacak. Bunu yapmak kolay değil. Planlaması, ihalesi, günler alan çalışması var. Bunun için bir altyapı çalışması gerekiyor. Burada yolun yapımında katkıları olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim