Uluslararası Yoga ve Dans Festivali tüm coşkusu ile 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde, dünyanın en büyüleyici doğa harikaları arasında gösterilen Pamukkale'de düzenlenecek. Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) ve Yoga Academy işbirliği ile gerçekleşecek organizasyonda 6 gün boyunca neşe, eğlence, sağlık, yoga ve dans adına her şey var.
Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yoga ve Dans tutkununun katılacağı festivaldeki yoga çalışmaları, UYF Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleşecek. Herhangi bir yaş sınırı olmayan Yoga çalışmalarına, hem Yoga ile yeni tanışacak olanlar hem de tecrübeliler katılabilecek.
Coşku dolu Festivalde, özel çakra (enerji merkezi) teknikleri başta olmak üzere toplamda 14 pratik Yoga çalışması, 6 Salsa, Latinpop ve Tango workshop, 2 dans partisi, interaktif söyleşi-tüm sorulara cevaplar, spritüel film gösterimi ve Yoga ateşi gösterilerine yer verilecek.
Ayrıca, festivalde çok özel bir organizasyon olarak, dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda katılımcının yer alacağı 2. Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası gerçekleştirilecek. Kategori ve yaş sınırı gözetilmeksizin herkesin katılabileceği şampiyonanın sonunda kazananlara bronz, gümüş ve altın madalyalar takdim edilecek. UYF Başkanı Akif Manaf, "Yoga evrensel bir spordur, var olan tüm sporların temelidir, sağlığın kaynağıdır. Bu sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga evrenin dansıdır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans eder. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir" diyerek herkesi davet eti.
Editör: TE Bilişim