Ahilik Haftası’nın kutlandığı haftada yılın kadın girişimcisini belirleyen Manisa Kahveciler Odası, 25 yıllık kahvehaneci Hediye Paykocu’yu işyerinde ziyaret etti. Oda Başkanı Mehmet Çetin ve yönetimi, birlikte Yunusemre ilçesindeki Lale Meydanı’nda kahve işletmeciliği yapan Hediye Paykocu’yu ziyaret ederek plaket takdim etti.

Makedonya’dan uzun yıllar önce Manisa’ya göç eden Hediye Paykocu (58), eşi Cevdet Paykocu ile (60) birlikte 25 yıldır kahve işletmeciliği yapıyor. Manisa Kahveciler Esnaf Odası da, 30. Ahilik Haftası kapsamında Hediye Paykocu’yu Yılın Kadın Girişimcisi seçti. Oda Başkanı Mehmet Çetin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yunusemre ilçesindeki Lale Meydanı’nda kahve işletmeciliği yapan Hediye Paykocu’yu ziyaret ederek plaket takdim etti.

4 çocuk sahibi Hediye Paykocu, ekmek parası için 25 yıl önce kahve işletmeciliği yapmaya karar verdiğini belirterek, “İşimiz yoktu. Evin altında dükkanı açtık, sonra kahveye çevirdik. Çocuklarım burada devam ediyorlar, çalışıyorlar. 4 çocuğumuzun geçimini buradan sağladık. Kahveden Bağ-Kur gösterip emekli oldum. Allah sağlık versin, başka bir şey istemiyoruz. 2 çocuğum kahvede çalışıyor. Sabah açıyoruz gece kapatıyoruz. Aynı zamanda da 3-4 kişiye istihdam sağlıyoruz.” dedi.

Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin de “30. Ahilik Haftası dolaysıyla üyemiz Hediye Paykocu’yu yılın kadın girişimci seçtik. Kendisi de ifade ettiği gibi uzun yıllar önce çocukların gelir kaynağı olarak, çocuklarına iyi bir eğitim verebilmek için bu mekanı açtılar. Çok uzun süredir de birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Manisa’da yaklaşık 700 üyeye sahip olduklarını bunların 110’unu kadınların oluşturduğunu belirten Çetin, “Mesleğimize bayan elinin değmesi, bayan fikirlerin oluşmasına çok büyük katkıları var. Manisa’nın en güzide mekanlarından biridir bulunduğumuz yer. Bunda Hediye hanımın katkısı çok büyük. Şuanda çocuklarıyla beraber bir aile işletmesi olarak hizmete devam ediyorlar. Manisalılarda zaman zaman bu işletmeyi gelip en güzel çayı da içebiliyorlar. Bu tür işletmelerin gün gün çoğalması bizim mesleğimize katkı sağlıyor. Hediye hanımı ve ailesini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim