İçişleri Bakanlığı atama kararıyla Manisa'nın yeni il emniyet müdürü olarak görevine başlayan Fevzi Bilgiç, ilk toplantısını Manisa basını ile yaptı. 
Manisa basınının yerel ve ulusal temsilcilerinin katıldığı toplantıya internet haber sitemiz www.manisakulishaber.com ve  gazetemiz Manisa Olay'ın imtiyaz sahibi İşadamı Mevlüt Aktan da katıldı. Kentin yeni İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, 25 yıl emniyet teşkilatı içerisinde görev yaptığını belirterek İlk Emniyet Müdürlüğü görevinin Manisa olduğunu belirtti. Görevini en iyi şekilde yapma gayretinde olacağını belirten Müdür Bilgiç, "Manisa, ilk görev yerimiz, ilk il emniyet müdürlüğü yapacağım bir yer. Bu ister istemez insanda bir heyecan yaratıyor. Bu heyecanımızı da görevimizi iyi bir şekilde yapmak adına avantaj olacağını düşünüyorum." dedi.

İLK TOPLANTI MANİSA BASINI İLE YAPILDI
İlk toplantısını Manisa basını ile yapmayı tercih ettiğini belirten Bilgiç, terör olayları sebebiyle hayatını kaybeden güvenlik güçlerini anarak, "Doğru ve zamanında haber alma ya da verme görevini başarılı bir şekilde yürüten basınımızın görevinin önemini bildiğim için ilk toplantımı basın mensupları ile yapmayı istedim. Öncelikle son zamanlarda Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemizde şehitlerimizin arttığını görüyoruz. Güvenlik kuvvetlerinden birçok asker ve polis arkadaşlarımız terör belası yüzünden şehit oldular. Onları anmadan geçmek istemiyorum. Ruhları şad olsun. Emanetlerini emanetimiz olarak kabul ediyoruz. Gazilerimize de şifalar diliyorum." diye konuştu.




"AYRIMCILIK YAPMADAN HERKESE EŞİT DAVRANACAĞIM"
Her kesime eşit davranacağını ve kamu düzenini korumak adına şeffaf bir hizmet sunacaklarını belirten Bilgiç, "Polislik mesleğini icra ederken kamu düzeninin sağlanması bizim için ön planda geliyor. Bunları iki ana başlıkta sayacak olursak birisi önleyici tedbirlerimiz diğeri ise suç işlendikten sonraki olayların çözülmesi ile ilgili süreci söyleyebilirim. Bu görevleri icra ederken hizmet ettiğimiz insanların tamamının dil, din, ırk, gelir seviyesi, akademik seviyesi gibi konularda kesinlikle ayrımcılık yapmadan insanlarımıza hizmet etmeyi hedefliyorum. Kamu düzenini sağlama hizmetimizin vazgeçilmezi hem şeffaf olmak hem de her kesime aynı hizmeti verebilmeyi başarabilmektir." ifadelerini kullandı.



"24 SAAT BANA ULAŞABİLİRSİNİZ"
Ulaşılabilirlik ilkesini önemsediğini belirten Bilgiç, vatandaşların kendisine ya da diğer idari müdürlere 24 saat ulaşabileceklerinin altını çizerek, "Ulaşılabilirlik ilkesini önemsiyorum. Ben de dahil olmak üzere idari müdürlerimize ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın kolayca ulaşabilmesi için talimat verdim. Arkadaşlarımız her an bana ve diğer arkadaşlarımıza ulaşabilirler. Ben bu konuda açık olacağım, 24 saat bana ulaşabileceğinizi ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.



TERÖRLE MÜCADELE EN ÜST SEVİYEDE OLACAK
Örgütlü suçlarla mücadelenin devam edeceğine vurgu yapan Müdür Bilgiç, operasyonların en üst seviyede tutulacağını belirterek "Örgütlü suçlarla mücadelede, örgütlü suçlar derken her türlü suçu kastediyorum bunu tek tek saymama gerek yok, bu konuda gerekli çalışma ve operasyonları en üst seviyede tutacağımızı insanlarımızın zarar görmemesi ve kamu düzenini sağlamak adına mücadelemizin devam edeceğini sizinle paylaşmak istiyorum." dedi.





"TECRÜBEMİZE VE RÜTBEMİZE GÜVENEREK BİZİ GÖREVLENDİRDİLER"
İlk emniyet müdürlüğü görev yerinin Manisa olmasından dolayı ister istemez küçük bir heyecan yarattığını ifade eden Bilgiç, bu heyecanı görevi daha iyi icra etme adına kullanacaklarını belirtti. Emniyet teşkilatı içerisinde 25 yıllık bir çalışma geçmişi olduğunu ifade eden Bilgiç, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması adına hizmet üretmeyi hedeflediklerine değinerek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Birinci sınıf emniyet müdürü olduktan sonra Zülfü Ağar Polis Okulunda 7 ay bir çalışmam oldu. Tabi İl Emniyet Müdürü olarak ilk görev yerim Manisa, meslekteki geçirdiğimiz süre sonucunda şu anda il emniyet müdürü olabileceğimiz tecrübemize ve rütbemize güvenerek bizi görevlendirdiler. Bu da bizim için Manisa ya da başka bir olması açısından çok önemli değil. Ancak ilk görev yerimiz, ilk il emniyet müdürlüğü yapacağım bir yer, bu ister istemez insanda bir heyecan yaratıyor. Bu heyecanımızı da görevimizi iyi bir şekilde yapmak adına avantaj olacağını düşünüyorum. Biz her zaman genç ve dinamik olma yolunda hareket ediyoruz. 1 ay sonra emekli olacağımızı bilsek bile aynı şevkle çalışmayı hedefliyoruz. Çok fazla da heyecanlı değiliz. Rahatız. Hizmet üretmeyi hedefliyoruz."

Haber: Eren EKİNCİ

Editör: TE Bilişim