Eğitim sendikları bunun ilk kez görülen bir uygulama olduğunu belirterek, "İmam hatip ayrı bir dal, fen lisesi ve sosyal bilimler ayrı bir dal. Fen lisesine imam hatip ismi verilemez" dediler.
Milli Eğitim Bakanlığı, Manisa'da yöneticileri FETÖ'cü olduğu bildirilen Özel Şehzade Mehmet Lisesine el koydu. Okulun adı da "Kız İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi" olarak değiştirdi. Değişiklik, eğitim sendikaların tepkisini çekti. Sendikacılar, "İmam hatip ayrı bir dal, fen lisesi ve sosyal bilimler ayrı bir dal. Fen lisesine imam hatip ismi verilemez. Bu ilk kez görülen bir uygulama" diye açıklama yaptılar.
Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından Fetöcü okula el konulduğunu belirterek, bu okul üzerinde yapılan yeni düzenlemeyi eleştirdi. Demirel, şunları söyledi:
"Manisa'daki okul, Manisa Kız İmam Hatip Fen Lisesi adı altında eğitime başlıyor. Türkiye'de Eğitim tarihinde böyle bir okul adı ve türü bu güne kadar duyuldu ne görüldü. Eğitimde bilimin amaçlanması gerekmektedir. Gelişmiş tüm ülkeler eğitimde bilimi referans aldıkları için mutlu başarılı bireyler yetiştirebilmektedir. Eğitimde merkeze dini referans alıp bilimden giderek uzaklaşırsanız daha fazla sorun ile karşılaşırsınız. Laik eğitim eğitimde olmazsa olmazdır. Bundan uzaklaşmak dünyadan kopmak, sorgulayan, üreten bireyler yetiştirmemek olur. Eğitimde amaç bu olmamalıdır."

Editör: TE Bilişim