Güncel ve yöresel yemeklerin yanısıra sofra düzeninden konserve yapımına kadar birçok bilginin de yer aldığı kitabın geliri ise kız öğrencilere burs olacak.
Salihli'nin tanınmış avukatlarından Hasan Turgut'un ev hanımı olan eşi Ayşe Turgut 'Yeni Gelinin Mutfak Rehberi' ismini verdiği ilk yemek kitabını çıkardı. Ev hanımı Turgut, 30 yıllık birikim ve deneyimlerini başta kızlarına olmak üzere yeni nesillere aktarmak amacıyla 'Yeni Gelinin Mutfak Rehberi' kitabını çıkardığını söyledi. Turgut'un yemek kitabından elde edeceği geliri ise kız öğrencilere burs olarak vereceği öğrenildi.
Hiçbir maddi amaç gütmeden, 2 yıllık bir çalışmanın sonucu, alıntı yapmaksızın yemek kitabını hazırladığını ifade eden Ayşe Turgut, "Hayatlarına yeni adım atacak olan gençlerimizi düşünüp, yemek kitabımda güncel ve yöresel çeşitlerdeki yemek tariflerine öncelik verdim. Ayrıca yemek tariflerinin yanında mutfağın temel taşları olan salça, turşu, yeşil ve siyah zeytinin yapılışını da ekledim. Gençlerimize rehber olmak, yemek yapmanın ne kadar güzel olduğunun fark edilmesini istedim. Yemek tarifleri, yemek servisleri ve yemek yapma konusundaki püf noktalarını da en ince ayrıntılarına kadar anlatmaya çalıştım." dedi.

"GELİRİ KIZ ÖĞRENCİLERE BURS OLACAK"
'Yeni Gelinin Mutfak Rehberi' ismini verdiği kitabının çok büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Turgut, "Yemek kitaplarının önemli bir miktarını Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Kollarına, kız öğrencilere verdikleri burslara bir nebze de olsa katkı sağlamak amacı ile hediye ettim. Arzu eden herkes oradan temin edebilir." dedi.
Editör: TE Bilişim