Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden “MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu hayrına yapılan etkinliğe ceza yazdı” haberlerine yanıt geldi. Yapılan açıklamada kentin en işlek noktası olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ağır tonajlı araçların park etmesinin yasak olduğu ve bu konuda yapılan uyarıların dikkate alınmadığı belirtildi. İşlenen kabahat ile ilgili yazılan cezanın medyada çarpıtıldığına da dikkat çekilirken vefa amacıyla yapılan hayrın ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi’ni karalamaya döndüğü ifade edildi. Öte yandan yapılan algı operasyonu ve siyasi şova, konunun bir numaralı muhatabı olan lokmacı da isyan etti. Lokmacı Azmi Conik, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla “Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan hayır lokması siyasi bir ranta dönüşmüştür. Döktüren kişilere yasak olduğunu söylediğimiz halde ısrarla dökülmesini istemişlerdir. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin olayda hiçbir kusuru yoktur.” dedi.

 25 Mart 2018 tarihinde kentin en işlek noktası olan ve ağır tonajlı araçların park etmesi de yasak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı uyarılar önemsemeyerek, araç parklanması yapıldı. İşlenen kabahatin ardından da Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından ilgili kişiye 124 TL para cezası kesildi. Kesilen cezanın ardından da bazı yayın organlarında “MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu hayrına yapılan etkinliğe ceza yazdı”, “Vefaya Ceza Kestiler” gibi başlıklarla haber yapıldı. Yapılan haberlere Büyükşehir Belediyesi’nden cevap gecikmedi.

VEFAYA SİYASET KARIŞTI

Yapılan açıklamada işlenen kabahat ile ilgili yazılan cezanın medyada çarpıtıldığına dikkat çekilirken,” Şehrin meydanı diyebileceğimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ağır tonajlı araçların park etmesinin yasak olduğu herkes tarafından bilinmektedir.  Yapılan hayır öncesi de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından ilgili kişilere gerekli uyarılar yapılmıştır. Ancak yapılan uyarılar dikkate alınmamıştır. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi olarak işlenen kabahati görmezden mi gelmemiz gerekirdi? Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz çifte standart uygulayıp bu araca ceza kesmese miydi? Ne yazık ki vefa amacıyla yapılan hayra siyaset karıştı. Kaldı ki, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından aynı şekilde bu meydana araç çıkardığı için farklı kişilere cezai işlem uygulanmıştır” denildi.

VEFASIZLIKLA SUÇLARKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Büyükşehir Belediyesi’nin Türk milliyetçiliğine önemli hizmetler vermiş kişilerin adlarını ölümsüzleştirmek adına kentteki birçok projeye isimlerini de verdiği de açıklamada belirtilirken, ”İzmir’den Manisa’ya girerken Kuva-yi Millîye Anıtı ve Fırat Çakıroğlu Kavşağı’ndan geçiyoruz. Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’dan, Devlet Bahçeli Kavşağı’nda geçerek şehzadeler şehrimize giriyoruz.  Bunun yanı sıra Manisa Belediyesi döneminde de MHP’li Meclis Üyelerinin verdiği önergeyle Ayakkabıcılar Sitesi’nin bittiği noktadan başlayan Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile 19 Mayıs Caddesi’nin birleştiği bulvarın adı Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı olarak değiştirilmiştir. Takdir kamuoyunun” ifadelerinde bulunuldu.

SİYASİ ŞOVA LOKMACI DA İSYAN ETTİ

Öte yandan yapılan algı operasyonu ve siyasi şova, konunun bir numaralı muhatabı olan lokmacı da isyan etti. Lokmacı Azmi Conik, haberi yayınlayan internet sitelerinden birinin altına şu yorumu yaptı: “25 Mart 2018 günü 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda merhum başkan Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan hayır lokması siyasi bir ranta dönüşmüştür. Döktüren kişilere yasak olduğunu söylediğimiz halde ısrarla dökülmesini istemişlerdir. Bunun sonucunda bize ceza yazılmıştır. Bu olayı bu kadar büyütüp bizim adımızı kullanarak basında yer edinmek isteyen yerel basın organları olayı bilip dinlemeden yalan haberlerle insanların akıllarını karıştırıyorlar. Telefonla arayıp ‘Size ceza yazdılar mı?’ deyip telefonu kapatıyorlar. İşin aslını sormuyorlar. Böyle gazetecilik ancak okul gazeteciliğinde olur. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin olayda hiçbir kusuru yoktur.”

Editör: TE Bilişim