Şehzadeler Belediye Meclisi'nin önceki gün yapılan toplantısında ele alınan ve ilgili komisyona havale edilen Doktor Sadık Ahmet Caddesi'ndeki düzenlemelerle ilgili cadde esnafı da görüşlerini açıkladı. Kuyumcular Çarşısı olarak bilinen caddenin esnafı caddenin şu anki halinden memnun. Ancak talepleri de var: Esnaf caddeyle ilgili yapılacak projelerin kendilerine de sorulmasını istiyor.
Şehzadeler Belediye Meclisi'nde önceki gün Doktor Sadık Ahmet Caddesi'nin genişletilmesiyle ilgili teklif görüşüldü. Madde oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi. Maddenin önümüzdeki mecliste kabul edilmesi durumunda dönemin Belediye Başkanı Bülent Kar tarafından genişletilen kaldırımlarla ilgili düzenlemeler yapılacak.
"BU HALİNDEN MEMNUNUZ"
Kuyumcular Çarşısı ile ilgili bir karar alınırken çarşı esnafının görüşünün de önemli olduğunu ifade eden Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, "Kuyumcular Çarşısı esnafından oluşturulacak bir heyetle alınacak karar daha yerinde olur. Şuandaki mevcut halinden biz kuyumcular esnafı olarak memnunuz. Şehzadeler Belediye Meclisi'nden ricamız, burayla ilgili karar alınırken bize de mutlaka danışsınlar. Çünkü çarşıda çoğunluk kuyumcu esnafında. Daha önceki çalışmalarda bizim esnafımızdan görüş alınmıştı, yine öyle olmasını ümit ediyorum." dedi.
"TRAFİK EKİBİ İSTİYORUZ"
Çarşının birinci önceliğinin bir trafik ekibi olduğunu söyleyen Hasacar, şöyle devam etti: ""Burada kaldırım çalışmalarından ziyade bir emniyet ekibi talep ediyoruz. Trafik sıkışıklığı sorunu var. Daha önce görevli ekip vardı, ama şu anda yok. Çarşımızda sürekli duran bir polis ekibi olsa burada park eden, trafiği kilitleyen araçları kaldırır. Bu şekilde de çarşının trafiği rahatlar. Kaldırım işgali senelerden beri yaşadığımız bir sorun ancak kendi içimizde konuşarak bu sorunun halledileceği inancındayım. Kaldırımların geniş ya da dar olması sorun değil, bir denetim zafiyeti var. Burada da görev Emniyet müdürlüğümüze düşüyor. Talebimiz buraya daimi bir ekibin atanması."
İBRAHİM ONAYLI: "TALEP ESNAFTAN GELDİ"
Kuyumcular Çarşısı esnafından ve Şehzadeler Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı ise caddeyle ilgili taleplerin esnaftan geldiğini, bunun üzerine böyle bir çalışmaya başladıklarını belirtti. Onaylı şöyle devam etti: ": Kuyumcular Çarşısı esnafının bir bölümünden bize gelen bir talep vardı. Biz de bu talep doğrultusunda konuyu Şehzadeler Belediye Meclisi'ne taşıdık. Bizim planımız yolları daraltmak yerine daha fazla yük indirme peronu yaparak trafiğin rahat akmasını sağlamak. Ancak caddeyle ilgili yapılacak projelerde gerek Şehzadeler Belediye Meclis üyelerimiz olan kuyumcular çarşısı esnafından, gerekse diğer çarşı esnafından görüş alınarak çalışmalar yapacağız."
Cadde esnafından Mehmet Baylan çarşının bu halinden memnun olduklarını söyleyerek, "Trafiğin akışı kısmen sıkıntılı olsa da çözülemeyecek bir problem değil. Kaldırımların geniş olması nedeniyle alışverişe gelen vatandaşlar rahat yürüyebiliyor. Ancak burada yetkililere düşen en önemli görev kaldırım işgalinin önüne geçilmesi." dedi.
Editör: TE Bilişim